keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuoden ekat agitreenit

Agitreenit aloitettiin tänä vuonna heti 1.1. Yhteisharjoituksena hyvin peruskuvio, päissä putket kaarella ja välillä kaks hyppyä puolellaan ja yks hyppy kaiken keskellä. Ensin harjoiteltiin irtoamista eli kaks hyppyä - putkeen - kaks hyppyä - putkeen. Ja sama toisinpäin. Lisäksi tehtiin samaa harjoitusta, mutta kolmen hypyn kautta ristiin kentän yli.

Kessillä suurin haaste harjoituksessa oli alun istuminen. Sitä sitten hierottiin ja palasin monta kertaa per lähtö korjaamaan asennon. Kessihän valuu maahan jossain vaiheessa. Nyt kouluttaja puuttui myös minun tapaan liikkua omaan lähtöpisteeseen. Ihan totta, ei ehkä ole kovin viisasta hiipiä ja hidastaa hyvissä ajoin ja vilkuilla ja käyttäytyä muutenkin epävarmasti ja epäilyttävästi. Opettelen siis jatkossa siirtymään lähtöpaikalle rennosti ja varmasti, odottamaan hetken ihan rauhassa ja lopuksi vielä kutsumaan koiran selkeästi. Tässä huomasin samaa jännitystä hartioissa kuin tokossa. No, silloin kun Kessi ei valunut maahan niin tätä saatiinkin toteutettua. Ja hartioiden rentouttaminen oikeasti vaikuttaa tuohon koiraan.

Itse irtoamisissa ei ollut mitään ongelmaa. Helppo nakki. Se ristiin meneminen oli meille vähän turhan vaativa :). Kessillä tuli vauhtia enkä minä ehtinyt ikinä ajoissa merkkaamaan, että tällä kertaa tarvis kääntyä. Ei jääty hieromaan, eikä meillä olis ollut aikaakaan. Noihin istumisiin meni sen verran kauan joka kierros. Eikä irtoaminen putkeen ole meille mikään juttu, joten itse harjoitusta ei senkään takia ollut hyötyä toistella.

Itsenäisesti tehtiin keinua ja tällä kertaa Kessi ei tullut kertaakaan kesken pois. Harjoittelin myös niin, että jäin itse jälkeen. Tarvii melkoisen äänellä kannustuksen, mutta menee loppuun asti. Eikä lähde etupalkalle ilman lupaa. Hyvällä mallilla.

Tein myös keppejä. Etupalkalla. Pari ekaa kertaa ei malttanut pujotella loppuun asti. Sitten pujotteli loppuun asti, mutta hidasti lopussa aika reilusti. Viimeisellä toistolla ei enää vilkaissut mua (ehkä). Kokeilen hetken näin ja katsotaan muuttuuko tuo loppu jouhevammaksi. Muilta osin mielestäni Kessi pujotteleekin jo paljon paremmin.

Kisoihin ei siis mennä vielä 6.1. Joskus myöhemmin sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti