perjantai 25. tammikuuta 2013

Rallytoko-masennus

Huomaa, että koe lähestyy. Samaa tahtia seuraaminen hiipuu. Ei ole reilua. Kessi tekee varmaan juokua, juuri sopivalla hetkellä. No, tilanteen kans täytyy vaan elää. Uutena elementtinä kisoissa (2013 sääntömuutos) on seuraaminen, 90 käännökset, spiraali ja pujottelu molempii suuntiin ja kaikki tämä juosten. Tarvii vaan toivoa, ettei tule kovin vaikeita juoksutehtäviä. Eikä pitkiä pätkiä.

Rallytreeneissä harjoiteltiin eilen sivuaskelta oikealle. Ilman pysäytyksiä pitäis muistaa ottaa askel etuviistoon ja muistuttaa esim sivu-käskyllä Kessiä. Koska eihän se muuten just silloin ole tarkkana, vaikka pienen pätkän ennen tehtävää olis ollutkin. Sitten taas pysähdysten kans sivuaskel on suoraan sivulle. Tässä pitäis muistaa käyttää olkapääohjausta apuna. Ei Kessi muuten muista tulla tarpeeksi napakasti sivullepäin. Itse asiassa ristiaskeleeseen Kessi reagoi paremmin, mutta siinä mulla tahtoo sotkeutua jalat toisiinsa. Kuitenki tää on aika hyvin Kessillä hanskassa.

Toisena tehtävänä tehtiin radanpätkää juosten. Siinä oli kaikki elementit eikä mikään niistä onnistunut meillä. Kun nöyrä koira jää juoksussa taakse ihan epävarman reppanan näköisenä. Kyllähän se muuten tulee sikana päälle, mutta tossa seuraamisessa mä oon saanut sen nitistymään. Hyvä minä :(. Positiivista kuitenkin, että Kessi tulee koko ajan mukana, vaikka jätättää. Toinen kierros oli hieman parempi kun yritin muistaa olla kyttäämättä koiraa liikaa  ja kääntää oikeasti rintamasuuntaa koirasta poispäin eikä sais missään nimessä kumartua kohti koiraa. Kessi reagoi olkapään kääntöön kuitenkin tosi hyvin. Eli tarvis muistaa pitää katse eteen, kääntää olkapäätä käännöksen suuntaan ja pysyä pystyssä. Otin pätkän pelkää suoraa seuraamista ja jonkun matkan jälkeen Kessi yhtäkkiä tavoitti ja tarjos jopa seuraamista. Näitä poimitaan lisää.

Kerran mentiin houkutuksesta ja tässäkin Kessi jättäytyy taakse. Muutama kiekka ja paljon vahvistusta niin saatiin melkein seuraamista aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti