tiistai 15. tammikuuta 2013

Satunnaistoko ja kotitreenitunnustuksia

Mahduttiin vaihteeksi tokotunnille Koirakoutsille. Meidän osalta tunti jäi vähän vajaaksi, kun jouduin lähtemään treeninvetotuuraukseen ajoissa. Mutta oikein kivat treenit. Tällä kertaa ei mitään uutta mullistavaa oivallusta, vain perustreeniä häiriössä. Ei huonosti sekään. Ja kun mulla on aktiivikelpie niin mukavahan sen kans on käydä esittelemässä taitojaan :D

Kaukot:
>Perusvaihtoja istu-maahan-istu, etäisyys 1m. Kerran ei noussut, yleensä napakka ja nopea vaihto.
>Treenattiin hieman pidennettyä vaihtoväliä. Tässä pyrin siihen, että otan itse katsekontaktin koiraan hetki ennen käskyä, muulloin katson koiran ohi. Ei ennakointia (paitsi se yks, kun ei edes noussut).
>Muutama toisto hieman pidemmällä 2m matkalla. Kävin palkkaamassa joka vaihdon jälkeen. Edelleen hyviä vaihtoja.
>Jokunen toisto sivulla maahanmenoa jalalla avustaen. Mun tarvii edelleen siirtää koiranpuoleista jalkaa vähän eteenpäin, että Kessi menee maahan edes suunnilleen suoraan. Myös sivulla otan itse katsekontaktin koiraan vähän ennen käskyä. Toimii moitteetta, ei ennakointia ja napakka maahanmeno heti käskystä.
>Seiso-istu-seiso, itse kyykyssä, etäisyys alle 1m. Hyviä toistoja. Istu-seiso pitää hyvin takajalat paikoillaan, ei tullut montaa virhettä. Seiso-istu tarvi multa vahvan vartaloavun (tai takapää alustalla/korokkeella niinku kotona), että menee riittävästi taaksepäin.
>Seiso-maahan-seiso, itse seisten, etäisyys alle 1m. Tässäkin hyviä toistoja. Maahan-seiso takajalat pysyy lähes aina paikoillaan ja käskyä aletaan toteuttaa heti. Seiso-maahan tarvii vartaloapua, että menee hissinä eikä lähde pullikoimaan takapäätä mihinkään suuntaan.

Kosketusalusta ja hyppy:
>Pari hyvää kosketusta, mitä tuota valmista hinkkaamaan.
>Kosketusalusta hypyn takana. Käskytin hop + tatsi, jotta menee koskemaan asti. Oikein hyviä ja innokkaita toistoja. Alusta saa olla aika kaukana, Kessin hyppy vie aika pitkälle taakse ja siihen vielä pari ponkkua lisää.
>Kokeenomainen hyppy (malliksi muille). Oikein hyvä. Tässä tajusin, että mun hop ja top (liikkeestä seiso) on vähän turhan samanlaisia. Kessi ei sekoittanut, joten jospa se keskimäärin tajuais eron asiayhteydestä. Oikein hyvä top esteen takana (samalla kohtaa, jossa alusta oli just ollut).  Hyvin piti paikkansa kun siirryin sivulle.
>Pari toistoa kokeenomaisesti ilman alustaa. Ei tullut kovinkaan paljoa estettä kohti, joten alustan paikka oli aika hyvä. Lopuksi tein vielä hypyn lelulle. Piti olla nopea, että ehtii vaihtoleikkiin ennenku Kessi lähtee rallattelemaan pitkin hallia. Tätä saatais ehkä näistä jutuista harjoitella eniten.

Seuraaminen:
Itsenäisesti hyppyharjoituksen ja toisen kentän pentukurssin välissä. Ei onnistu, liikaa liikkuvia osia. En saa millään keinoin pidettyä kontaktia. Askelen harjoituksilla hieman sivussa toimi lopuksi. Otin pari kertaa ja palkkasin hyvin.

Ja siis mehän on treenattu tokoa kotona joka päivä!
>Seuraaminen etenee hyvin. Teen sekä ihan liikkeelle lähdön kans, jossa päästään hyvällä kontaktilla 10 askelta. Paitsi jos tulee yllättävä häiriö, niitä Kessi ei kestä yhtään. Toisena harjoittelen vauhdista askelen/parin askelen palkalla, koko ajan edeten. Aika hyviä ja pitkiä pätkiä saadaan yhtenäisesti. Käännöksiä otetaan silloin tällöin, yleensä niillä kerroilla ei oteta juuri suoraa.
>Kaukoja harjoitellaan lähinnä vaan sisällä. Käytän takapään alla alustaa. Aika isoa, mutta 2cm korkeaa. Tämä on parantanut istuma-asentoa jonkun verran. Aina harjoituksen jälkeen Kessi istuu muutaman kerran ihan oikein (muussa yhteydessä). Valitettavasti teho ei ole ainakaan vielä pysyvä. Jatkamme näitä. Kaikki vaihdot on hyvällä mallilla. En hinkkaa, vaan teen muutaman toiston joka vaihtoa per kerta.
>Liikkeestä maahan/seiso. Silloin tällöin muistuttelen. Yleensä ei tee virhettä asennossa. Palkkailen asennon pidosta, kun käyn koiran takana. Käytän paljon etupalkkaa.
>Luoksetuloon vaihdoin sanaksi tule. Lähtee napakammin ja varmemmin liikkeelle. Olen palkannut lähinnä vauhtia, olisinko kerran ottanut vasta sivulle. Silloin valui aika lailla taakse, koska ei ollut tottunut jarruttamaan. Jatkamme tästä.
>Paikallaoloa otetaan liian harvoin eikä aikaa olla pidennetty riittävästi. Lähinnä kotona ruokakupilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti