tiistai 8. tammikuuta 2013

Häiriörataa agitreeneissä

Tämän viikon agitreeneissä harjoiteltiin kestämään kisapainetta. Tai siis, opettelemaan rataa häiriössä. Olipa jännittävää. Ensin ajattelin, etten selviä ensimmäistäkään harjoitusta. Olin väärässä. Saatiin kaikki kolme pätkää onnistumaan! Tosin vikalla Kessi meni pari ylimääräistä estettä, mutta niitä ei laskettu, koska tiesin itse missä mokat tuli. Tässä ei siis testattu ohjaustaitoja vaan paineessa radan opettelua.

Rata oli äärimmäisen simppeli. Toisessa päässä oli putki kaarella (toinen pää nro3 ja toinen nro4) ja toisessa päässä hyppy (lähtö/maali). Välillä oli kaks hyppä puolellaan (toisella reunalla nro1 ja nro2, toisella reunalla nro5 ja 6). Kouluttajalta vedettiin lappu, jossa oli 5 tai enemmän numeroa peräkkäin. Kouluttaja sitten luetteli nämä numerot ja selin tuohon rataan yritit hahmottaa mielessä miten rata menee. Rataa sai katsoa 5sek ennen lähtöä. Tunnustan, katoin kauemmin. Mutta olipa jännittävää! 

Ensimmäisellä radalla oli 5 estettä. Oliskohan mun järjestys ollut 2 4 5 1 2. Päästiin kaikki esteet, mutta ei mitenkään jouhevasti. Kaikki käännökset meinas valua. Kessi paikkaili.

Toinen rata oli 6 estettä ja siinä rata piti painaa mieleen häirittynä. Kouluttaja luetteli numeroita ja kaikki treenikaverit jutteli ja luetteli numeroita vieressä. Ei helppoa, mutta jotenkin sain suljettua muut ulkopuolelle. En muista yhtään miten tämä olis mennyt... Alkoi 4 x x. Tai sitten yksikään numerojärjestyksistä ei ole oikein... Joka tapauksessa, tässä oli jo paljon sujuvampaa menoa kuin edellisessä. Varmaan siksi, että häiriön takia keskityin miettimään ohjausta ja linjoja enkä niinkään numeroita.

Kolmas samalla tapaa häirittynä, mutta nyt jo 7 estettä. Mun numerot muistaakseni 6 2 4 5 3 2 5. Loppu ainakin tais mennä noin, koska Kessi suoritti myös esteen 6 maaliin tullessaan ja jompi kumpi putkista vilahti ensin väärään suuntaan. Se ei tosiaan tässä haittaa, koska pointti oli yrittää painaa rata mieleen häirittynä eikä testata osaako sen vielä ohjatakin ;). Hyvin siis meni, kokonaisuus.

Tehtiin yksittäisinä A:n kontaktia. Ei meinaa malttaa pysähtyä, jos edessäpäin siintää putki. Ei tarvi olla lähellä. Monta hyvää toistoa kuitenkin. Kepeillä pari toistoa koko pätkä maassa valmiina olevalla palkalla. Toistot oli hyviä. Puomilla hyvä kontakti joka toistolla. Jos jään jälkeen, Kessi ei tahdo mennä loppuun asti. Tarvii siis vaan harjoitella lisää. Keinulla menee hyvin loppuun asti kun huutaa perään 'mene mene' ja palkka on maassa heti kontaktin jälkeen. Mutta hei, Kessi ei yrittänyt kertaakaan pois keinulta! Loistavaa edistymistä! Tällä kertaa kaikki, sekä koirat että ohjaaja, kävi enemmän kierroksilla. Varmaan sekin, kun käytiin vähän väliä häiriköimässä seuraavaa rataa opettelevaa henkilöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti