torstai 10. tammikuuta 2013

Tokokausi korkattu takki päällä

Aloitettiin tälle kaudelle tokoilukin HerHau treeneissä. Ulkotreenit ja muutama aste pakkasta, joten takki päällä mentiin. Alkuun oli vähän nihkeämpiä pätkiä, mutten osaa nyt sanoa johtuiko ne takista vai häiriöstä vai kylmästä maasta vai tähtien asennosta. Sitten niitä harjoituksia:

Sivulla kontaktia häirittynä: Hyviä pätkiä, hyvää kontaktia. Kotona pitäis harjoitella aikaa vähän pidemmäksi, en sitä nyt alkanut venyttämään. Ensimmäiset vinkulelun vinkautukset sai Kessillä silmät pyörimään, mutta aika äkkiä rahoittui tuosta häiriöstä. Kouluttajan ympärillä liikkuminen ei ollut kovin paha häiriö. Mutta siitä me ei selvitty ollenkaan, kun kouluttaja tuli heiluttelemaan sitä kettua viereen. Ihan mahotonta. Ja lisäksi epäilyttävää! Kessi meni selän taa odottelemaan rauhallisempaa hetkeä jatkaa harjoituksia. Pahimmat lähdöt otti kuitenkin ihan viereen lentäneestä pikkupallosta. Siitäkin luopui aika äkkiä ja jatkoi harjoitusta. Lisää vaan treeniä, ei näistä muuten pääse.

Seuraaminen houkutuksilla: Tehtävänä oli pujotella neljän maassa olevan makupalalautasen vierestä. Ensin hihnassa. Otin toiseen käteen namit, jotta voisin palkata heti. Kessi ei tainnut huomata houkutuksia. Seuraaminen oli ihan kivaa. Toinen kierros ilman hihnaa enkä ottanut makupaloja käteen. Palkkasin kerran kesken kaiken, hyvästä kontaktista ja yrityksestä. Kessi tais huomata vasta viimeisen lautasen, tuli mukaan pienellä muistutuksella. Oikein hyvä harjoitus.

Seuraaminen: Otin välissä omatoimisesti muutamia seuraamispätkiä. Ensin lennosta heti kontaktista palkkamista. Aluksi vähän nahkeaa, mutta petrasi hetken päästä. Otin myös muutaman pätkä ihan perusasennosta perusasentoon muiden koirien keskelle. 4 askelta ja 10 askelta, kummatkin loistavia.
Siis MITÄ! Unohdin tästä parhaan osuuden :). Tehtiin seuraamista liikkuroituna kaikki 6 koirakkoa yhtä aikaa 3 rivissään eli häiriötä oli sekä sivuilla että edessä/takana. Ja Kessihän seuras. Otti hyvin vähän häiriötä muista, teki käännökset hyvin ja napakasti eikä reagoinut liikkurin käskytykseen. Tää on selvästi edistystä!

Luoksetulo: Palasin kerran palkkaamaan odottamisen, palasin kerran korjaamaan kun nousi seisomaan ja otin kerran palkaan vauhdista ennen kuin käännyin. Otin sitten kokonaisena, mutta jätin Kessin maahan. Ei lähtenyt ekalla käskyllä. Tätä tarvii selvästi harjoitella lisää, joka vaihetta. Lisäksi tarvii miettiä pitäiskö käsky vaihtaa toiseksi. Nyt käytä sivu (kuten käytän sivulletulossa ja seuraamisessa).

Paikallaolo: Hienosti maahan ja vasta käskystä ja heti ekasta eikä reagoinut liikkurin käskyyn! Jouduin huomauttamaan kevyesti heti aluksi maan haistelusta. Sen jälkeen ei haistellut. Viereiset koirat oli rauhassa, mutta näiden kummallakin puolen oli vuorollaan hässäkkää. Ensin toisen puolen koira nousi seisomaan. Kun koko rivi lähti samalla palkkaamaan omiaan niin kävin minäkin. Olis saattanut olla liian hankalaa, että kaikki muut käy. Ottaen huomioon vähäisen harjoitusmäärän. Ja Kessi oli ollut loistavasti tämän noin 40s (oletan, koska kokonaisajan piti olla 1min). Just ennen loppua toisen puolen koiran takaa otti koira aika railakkaat lähdöt, jota tämä Kessin viereinen koira säikähti niin, että kävi melkein seisaallaan. Onneksi aika loppuikin lähes tähän. Vielä onnekkaammin juuri niin, että koirat ehti rauhoittua ja siihen heti tuli palkka. Kessi malttoi maassa lopuksi hyvin ja nousi heti ekalla käskyllä! Eikä edelleenkään reagoinut liikkurin käskyyn. Kohta reagoi, jos joka kerta otan maahan/sivulle liikkurin käskytyksestä. Pitää pitää mielessä, että vaihtelee itse väliä liikkurin käskyyn.

Luoksepäästävyys: Ensimmäisellä lähestymisellä kehuin ja kyllähän Kessi sillain pysyy paikoillaan. Paitsi että piti ihan vähän nousta ja kiehnätä käsittelijän kans. Muutamalla toistolla pysyi hyvin paikoillaan koko ajan ja ilman ylimääräisiä kehuja. Tähän tähtään, joten nyt on jotain mitä tavoitella jo ensimmäisestä toistosta. Ei ehkä ihan ens harjoituskerralla, mutta jossain vaiheessa. En kuitenkaan aio panostaa tähän ihan kauheasti, koska kyse on vain muutaman kertoimettoman pisteen pelastamisesta.

Tästä on hyvä jatkaa. Ja tehdä tälle vuodelle treenisuunnitelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti