torstai 24. tammikuuta 2013

Viikkoagit

Tiistaina ei tarvinnut painia lähtöjen kans. Jes! Otettiin lähtö suoraan lennosta putken kautta. Tehtävänä oli helppo radanpätkä, jossa putki, hyppyjä, pussi ja muuri. Sujuva jouheva tehtävä. Kessi meni täysillä äärimmäisen loivia kaaria käyttäen. Joka kerta yhtä täysillä. Olin varma, että sillä on taas silmä rikki, oli jotenkin niin maanista menoa. Mutta ei se ainakaan tähän päivään mennessä ole alkanut oireileen silmäänsä. Kai se vaan jostain syystä meni täysillä. Mä jäin tietenkin jälkeen. Paljon.

Tehtävän pointti tais olla lujasta vauhdista kaarevalta radalta hypyiltä tiukka jarrutus valssilla pussiin. Joillakin onnistui. Meillä ei. Kyllähän Kessi sen ekallakin teki, valtavan kaaren kans. Mutta tuo kääntävä hyppy meni pitkänä ja laakana ja käännös tuli vasta kaukana hypyn jälkeen. No miksi ohjaaja ei käännä ajoissa..? Ei pysty, ei kykene. Ajatus mulla oli oikein, mutta toteutus on ihan liian myöhässä. Alan hidastaa ihan liian aikaisin, eikä valssi tahdo pyöriä pussin suun ohi, jolloin koiralla olis helppo sujahtaa pussiin. Muutamalla kokeilulla sain kohtuullisia suorituksia aikaiseksi, mutta taisin jäädä joka kierros kauemmas ja kauemmas ohjaamaan. Tarvis tavoitttaa ajatus, että paino koiran puoleiselle jalalle jalkaterä kohti ponnistuspaikkaa. Tästä pääsee ponnistamaan itse taaksepäin ja kääntämään valssiin ENNEN kuin koira ponnistaa. Tällöin ei tarvis huitoa käsillä eikä kyyristellä eikä mitään muutakaan liioittelua. Kessi tulis nätisti. Ehkä jonain päivänä. Sitä odotellessa :)

Irtona tein A:n kontaktia. Hyviä toistoja, napakkoja pysäytyksiä. Ei tullut kertaakaan yli. Pari toistoa puomin kontaktia. Nää alkaa olla ihan kivoja. Lisäksi tehtiin jumppasarjaa. Yks onnekas treenikaveri oli päässyt Vappu Alatalon hyppytekniikkakurssille ja tehtiin siellä neuvottua hyppysuoraa. Tarkoitus oli, että koira laskeutuu hyppyjen väliin ja ponnistaa siitä suoraan seuraavalle hypylle. Hypyt oli tosi matalia. Ihan ok, paitsi poispäin mennessä Kessi hyppäs viimeisen välin yli. Takaspäin lelu suussa hyppiessä teki oikein. Sievästi kuitenkin meni ja hyppäs. Lopuksi kokeiltiin niin, että viimeiseen väliin tuli yks laukka ja hyppy oli aavistuksen korkeampi. Tämä meni helposti ja vielä oikein. Ei jumpattu hypyillä tällä kertaa enempää. Pitäis käydä tekemässä näitä itsekseen, mutta eihän mulla ole mitään halliavainta (eikä vapaita treeni-iltoja). Tarvis ensin kisata edes kerran, että sais halliin oman avaimen. Sitäkin odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti