maanantai 6. toukokuuta 2013

Vapputreenit eli tokon tehovalmennuspäivä

Pidettiin tiistaina lepopäivä ja vappuna treenattiin taas. Tällä kertaa Mikan tokon tehovalmennuspäivässä. Koirakoita oli 4 eri tasoista, mutta kukaan ei kisannut ylemmissä luokissa. Hyviä ajatuksia tarttui kaikkien koirien treeneistä. Itselle valitsin aiheiksi häiriön ja noudon.

Häiriö arveluttaa eniten seuraamisessa, mutta tehtiin sitä alkuun luoksetulon jätössä. Siinä Kessi menee helposti epävarmaksi. Ensin ihan helppoja, sitten vielä helpompia etupalkalla ja viimeisessä häiriöhlö käveli takana. Helpoissa Kessi rentoutui hyvin muutaman toiston jälkeen. Vaikkei näissä siis ollut oikeaa häiriötä ollenkaan. Häirityssä korvat kävi liikkujan suuntaan. Vilkaisu sinne päin tuli vasta, kun olin jo kääntymässä sivulle. Muutenkin Kessi vilkuili muualle parissa toistossa sivulle palatessa.

Nouto tehtiin ensin liikkeenohjattuna. Siirryin metrin tai kaks eteenpäin heittämään kapulaa, mutta muuten kisanomainen suoritus. Kapula oli kaukana ja tarttumishetkeen tuli ääntelyä. Saattoi olla ihan tahaton keuhkot tyhjäksi hyppäys tai sitten oli jo ihan oikean ääntelyn alkeita. Tarvii tehdä paljon lyhyemmällä matkalla ja kapulaa eri kohtiin jättäen. Palautus oli tosi hyvä. Tehtiin toinen toisto niin, että vein kapulan enkä vienyt sitä kovin kauas. Ei ääntä, mutta palautus ravilla. Tässä on mun mielestä pieni tasapainoilun paikka, että jos matka on pitkä tulee ääntelyvaara, mutta lyhyellä etäisyydellä tulee palautus ravilla. En haluais kumpaakaan, joten taidan etsiä muunlaisia vaihtoehtoja ja variaatioita. Saatiin kehuja kokonaisuudesta.

Koska kaikkien kohdalla oli paljon keskustelua vireen hallinnasta niin otettiin Kessin kans sitäkin. Palkkailin lähellä vapaasti olemisesta, kunhan Kessi pysyi jonkin asteisessa kontaktissa. Muutaman kerran lähti haahuilemaan ja katsastamaan henkilöitä ja paikkoja. Aika hyvin kuitenkin pysyi hallinnassa ja paikalla ilman mitään käskyjä tai hihnaa. Jopa silloin kun katseltiin videoita koiran yläpuolella. Ei huono. Kerran leikitin kunnolla ja otin siitä sekä suoraan seuraamiseen (hyvä!) että rauhoitin lähelle odottamaan palkkaamalla hetken (hyvä!). Kessi vastaa kumpaankin tilanteeseen toivotulla tavalla.

Mulla on aika hieno kelpie :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti