tiistai 21. toukokuuta 2013

Hyytyy hyytyy

Tokointoa kesti sitten rajatun aikaa. Ja nyt hyytyy, kerta kerralla enemmän. Eilen Kristan tokotreeneissä ei saatu ensimmäistäkään hyvää seuraamispätkää. Keskusteltiin aiheesta pitkään ryhmän kesken ja siellä oli toisellakin kelpienartun omistajalla kokemusta vastaavasta ongelmasta. Että koira lähtee hyytymään useamman kuukauden ennen juoksuja. Pitänee harkita uudemman kerran leikkaamista.

Treenit oli ekaa kertaa tälle kaudelle ulkona hiekkakentällä. Minusta ei vaikuta Kessiin, tekee tai jättää tekemättä ihan samalla tavalla. Noutoa sais tehdä enemmän hiekassa, että tottuu hiekan pölähdykseen.

Alun huonon seuraamisesityksen jälkeen pidettiin siis mietintä tauko. Pohdinnan jälkeen kokeiltiin palkkana kissanruokaa. Tai oikeastaan se oli koirien purkkiruokaa. Haisee pahalle, mutta toimii. Ainakin hetken. Laitettiin mössöä kuppiin ja kun Kessi esitti pari hyvää seuraamisaskelta niin vapautin purkille. Yrittämisen intoa oli heti enemmän kuin edeltävässä toistossa. Teen siis jatkossa hetken aikaa helppoja nopeita harkkoja kissan ruualla. Pyritään edes ylläpitämään, jos ei voida viedä eteenpäin.

Lopuksi tehtiin nouto. Heitin mihin sattuu. Kessi haki ihan nätisti. Tai toiseen kapulaan pöläytti vähän turhan kovasti etusilla, mutta toi kummatkin kivasti. Palkkasin suoraan patukalla. Ihme ja kumma tässä kohtaa Kessi leikkikin ihan kivasti. Kapulat oli vieraita, mutta sillä ei ollut Kessille merkitystä ainakaan tässä yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti