tiistai 28. toukokuuta 2013

Kerran kuussa -agivalmennus

Kylläpä päivitykset laahaa... Viimeinen kerta agivalmennusta oli jo lauantaina. Kaikki kiva loppuu aikanaan (kesäksi ainakin). Rata kattoi 1,5 kenttää ja esteiden välit oli pitkiä. Tai ainakin pitkän tuntuisia välejä. Olis saanut juosta, jos olis jaksanut tai päässyt. Mun juoksu on taas aika kankeaa...


Agivalmennus 25.5.2013

Kessi kävi lähtöön vähän kierroksilla. Pyysin sen aina takas luokse ja odottamaan hetken ennenkuin jatkettiin matkaa lähtöpistettä kohti. Ehkä se vähän rauhoitti. Kai.

1 ja 2 hypyt meni loistavasti! Jätin Kessin maahan (suosiolla, olkoot jatkossa aina maassa) ihan putken viereen. Hienosti haki 1 hypyn, vaikka olin ihan 2 hypyn vieressä. Eka yrityksellä olin vähän kauempana 2 hypystä, Kessi kyllä taittui. Mutta olihan sille eri helppo reitti kun seisoin lähdössä ihan 2 hypyn vieressä ja ohjasin siitä. 3 putken pää oli tosi vaikea löytää, vaikka ollaan joskus tehty pimeään putkeen menoa. Jostain syystä se oli tässä hankala, vaikka olisin asettunut mihin. Ei taidettu saada yhtään täysin jouhevaa putkeen menoa, vaikka monta kertaa meni kyllä oikeaan päähän.

4 hypylle ei ollut kiire, vaikka luulin niin. Kerran jotain jäin kämmimään niin, että Kessi hyppäs sen väärältä puolen. Muuten oli aika helppo. Ja olisinko kerran kämminyt 5 hypyn niin, että Kessi hyppäs sen väärään suuntaan ja kerran niin, että Kessi käänty sieltä väärään suuntaan. Kierrätin 5 hypyn (tietenkin) pidemmän kautta.

Yritin aluksi ehtiä 6 hypylle keinun puolelle, mutta olin siellä aina myöhässä, jolloin en päässyt ohjaamaan kepeille päähän. Mun liike vei tuota kautta aina enemmän keppien puoliväliä kohti. Kun jäin suosiolla 6 hypyn toiselle puolen enkä yrittänytkään kiirehtiä, niin sain lähetettyä tosi nätisti Kessin kepeille. Miksi kiirehtiä, kun Kessi hakee kepit sitä paremmin, mitä kauempaa sen pääsen lähettämään.

Kepeillä tosin sai olla AIKA tarkkana, että Kessi pujotteli loppuun asti. Se on toi putki/kontakti, jota kohti pujottelu on hankalaa. Kepeiltä A:lle oli yllättäen meille hankala. Yleensä Kessi hakee nätisti kontaktin tai putken ohjaamalla. Nyt vaan kepit vei niin selvästi putkeen eikä Kessi näissä lähde mihinkään pikkuvekkeihin mukaan. Tarvii harjoitella kuljettamista jne putkesta pois... A:n kontakti jäi vinoksi eikä alasmeno ollut ihan niin varma, koska jäin jälkeen.

Kontakti oli sen verran vino, ettei otettu Kessille ollenkaan sieltä putkeen vientiä. Ihan vaan, ettei vahvistettais vinoa kontaktia. Joten otettiin 9 putkelta uus lähtö. Pituus nyt meni aina ja muuri, mutta yritäppä kääntää siitä vauhdista 12 hypylle . Linja ei vienyt sinne suoraan ja Kessi painui omalla vauhdillaan aika kauas 12 hypyn taakse eli väärälle puolen. Mun piti ihan kääntää rintamasuunta kohti koiraa ennen muuria, että sain vauhtia sen verran pois, että Kessillä olis mahdollisuus 12 hypylle. Nätisti se meni, kun mä sain liikkeen hallintaan. Sitten tuli ylläri ja sain ohjattua itse asiassa ihan hienosti myös hypyt 13 ja 14 ja sain vielä käännettyä niin, ettei mennyt kontaktille. Tuo pääsi yllättämään enkä enää osannut ohjata 15 hyppyä. Ei olis paljon tarvinnut kääntää kroppaa ja OHJATA, että olis tullut senkin oikein. Toki olisin ollut hyvin paljon jäljessä enkä olis ikinä saanut ohjattua 16 hyppyä enää. Tässä tuli tauko. Päästiin yllättävän pitkälle eka 10min aikana!

Toka settiin Kessi lähti jo rauhallisempana. Tai käydä vähän kunnon päälle. Kävin ottamassa keppejä ja kontakteja itsenäisesti. Hienoja pysäytyksiä kontakteille ja kepit aina nätisti loppuun asti. Jatkettiin rataa 14 hypyltä. Koska saatiin 12 - 13 väli onnistumaan edellisellä hienosti, niin ei haluttu taikinoida sitä uudestaan. Tämä olikin mulle tosi paha kohta. Tässä vaiheessa Kessi huomas puomin ylösmenon ja säntäs sinne pari kertaa jopa Marian jalkoja väistellen. Lopuksi se kuitenkin luovutti ja jätti puomin rauhaan. Jätin aina maahan 13 hypyn kohdille suunnilleen siihen, mihin se sieltä laskeutuis. 15 hyppy onnistui aina oikein päin, mutta en vaan saanut omaa linjaa siten, että Kessillä olis ollut mahdollisuus 16 hyppyyn oikein päin. Olin aina liian lähellä hyppyä, enkä jotenkin saanut itseäni liikkumaan lähempänä keppejä. DÄM. Saatiin tässä kohtaa tapettua aika reilusti aikaa. Lopuksi saatiin se onnistumaan ja sain jotenkin räpisteltyä myös 17 hypyn samaan syssyyn ja oikein päin. Jätettiin äkkiä tää kohta, että saatais jotain kivempaakin tehtyä.

Muistaakseni jätettiin putkihullulta tuo 18 putki väliin ja jatkettiin kepeiltä. Vai tehtiinköhän me keppejäkään tähän väliin... Joka tapauksessa tehtiin 20 hyppy, siitä hienot kontaktit puomille. Kessi pysähtyi ihan itse ilman mitään apukäskyjä eli kyllä sillä kontakteista on joku käsitys olemassa. Vaikkei kisoissa tuntunutkaan sille. 22 hyppy edessä kääntäen, olisko se sitten sylkkäri vai takaaleikkaus vai mikä. Putkeen Kessi menee aina ja 24 hyppy oli nätisti kahden putken välissä. 25 putken pimeähkö pää ei tuottanut mitään ongelmaa ja sinne hakeutui itsenäisesti, mun ei tarvinnut tulle edes hypyn 24 linjan yli. Siitä peruuttelin äkkiä, että sain ohjattua 26 hypyn. Tein jonkun sortin niiston, mutta tosi kaukaa 27 hypylle ja Kessi poimi sen hienosti. Putkeen ei tietty mitään ongelmaa ja viime hetken päätöksellä vein vielä keinulle. Kun siinä koiran vilahtaessa putkeen tuli mieleen, että keinua ei ollakaan otettu sitten viime perjantain ja hyvähän sitäkin olis muistuttaa. Hieno keinukin. Siihen hirmu palkka ja se oli siinä! Me tehtiin loppuun 10 esteen tosi hieno ja jouheva pätkä! Ei yhtään tökkiä, koko pätkä oikein jouhevasti. Mulla ei ollut kertaakaan kiire ja Kessi sai kaikki linjat kauniisti kohdilleen. Tähän olikin tosi hyvä lopettaa tämä valmennuskausi :D

Saatiin treenit arvoiseensa päätökseen ja näillä eväin on hyvä lähtä huomiseen agikisaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti