keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Motivointitokoa

Maanantain tokossa oli pääaiheena motivointi ja vireen säätely Mikan vetämänä. Mika pitää aina pitkiä esittelysaarnoja ja jokaisen koiran treenistä haetaan ne aiheeseen liittyvät kohdat yhdessä esiin. Nää on hyviä, vaikka aikaahan näissä saa poltettua enemmän kuin tunnin verran. Ensin tehtiin kaikki seuraamista ja sen jälkeen omavalintainen juttu. Mä tein luoksepäästävyyttä ja luoksetulon.

Seuraamisharjoituksessa piti ensin virittää koira. Käytettiin kaikki leikkimistä. Siitä otettiin lennossa pari pätkää, joita palkattiin makupaloilla. Tämän jälkeen otettiin vielä pätkä ohjattuna. Mä olin ihan varma, ettei Kessi ala millekään. Aina yhtä hyvä lähtökohta. Kessi yllätti ja lähti leikkiin tosi hienosti. Se oikein syttyi leikin jatkuessa. Sekä vetämään että nappaamaan lelua. Saatiin Mikalta kiitosta, että tässä leikittiin koiran ominaisuuksien ja halujen mukaan. Meillä ryhmässä muut kelpiet taistelee tosi hyvin ja mielellään, mutta Kessi ei ole ihan sellanen. Hyvä, että meillä on löytynyt oma juttu.

Tästä sitten lennosta seuraamiseen. Oikein kivoja parin-kolmen askelen toistoja. Ei huono ollenkaan. Palkkasin vaudissa ja jatkoin vaan matkaa, olisinko palkannut kolme kertaa tässä pätkässä. Tehtiin lennosta seuraamista toinenkin pätkä hyvin lyhyillä palkkausväleillä. Sitten taidettiin neuvotella hetki ja otettiin seuraamista ohjattuna. Eli ihan pientä muistuttelua ilman leikkimistä. Taisin supattaa, että otetaan lisää tmv. Liikkeelle mars-liike seis-liikkeelle mars-täyskäännös mars ja palkka. Annoin tässä ensin namin ja sitten leikitin ihan vähän ja vein koiran pois. En tiedä oltaisko muutenkaan otettu enempää, mutta mä en olis ainakaan suostunut. Meni aika hyvin, varsinkin viime maanantaihin verrattuna. Pätkä oli hyvä ja varsinkin liike seis oli ollut hyvä. Olin siis ottanut sen puoltoista hidastavaa askelta ennen pysähdystä, jolloin koirakin pystyi reagoimaan loistavasti. Luultavasti myös perusasento oli aika suora. Ainakaan siitä ei tullut sanomista.

Toisella pätkällä otettiin ensin luoksepäästävyyttä. Tätä tarvii vaan harjoitella, jos aikoo joskus kokeeseen. Mulla oli kissanruokaa takapalkkana eikä Kessillä käynyt ajatuskaan eteenpäin kohti Mikaa karkaamisessa. Palkkailin lähestymiset sivulle makkaralla ja vapautin lopuksi kissanruualle. Jos se näin toimis kokeessa niin ihan loistava. Vilkas muutaman kerran kun Mika seisoi ihan vieressä ja parilla viimeisellä kerralla ei edes vilkaissut, vaikka Mika koski päähänkin.

Sitten tuli jännittävin pätkä. Eli piti saada Kessi innostumaan ja leikkimään kissanruuan jälkeen. Ja taas, tosi hyvä asenne itsellä. Ja vastoin omia odotuksiani, Kessi lähti leikkimään. Hetken joutu houkuttelemaan, että tarttui yhtään, mutta ihan reaaliajassa syttyi. Jes! Jätin istumaan kentän siihen päähän, jossa muut oli häiriönä. Kessi oli istunut ihan rauhassa eikä teputellut ollenkaan. Kerran oli pikaisesti vilkaissut toisella sivulla olevaa häirikköparia. Lähtö oli loistava, en usko että ihan hiekkaa saatiin pölähtämään, mutta lähes. Vauhti oli hyvä ja Kessi palkkautui hyvin lelulla. Leikittiin ihan hetki ja sitten kassille. Annoin vähän kissanruokaa olemassaolosta :D ja hyvin menneistä treeneistä.

Esittelin Mikalle ja ryhmäläisille sen leikkimisen palkkaamisen kissanruualla -ajatuksen. Todettiin, että ei siitä varmasti ainakaan haittaa ole eli taidan kokeilla. Kunhan jäis aikaa ja virtaa tehdä ylimääräistä. Voi meitä raukkoja, meillä kun on liikaa kivoja harrastuksia Kessin kans ;). Toisaalta mulla on pieni epäilys, että vaikka sitä leikkijuttua on kokeiltu vain kerran niin se vaikuttaa jo jonkin verran taustalla. Pitäis OIKEASTI kokeilla... Mä lupaan, että ihan näinä kuukausina mä ihan taatusti panostan tohon hetken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti