maanantai 27. toukokuuta 2013

ID jälki - purkkirata häiriöhajulla

ID oli jo torstaina. Jäänyt vaan päivittelyt vähän muiden asioiden varjoon. Aina on hyvä idea aloittaa treenit selittelemällä :). Tällä kertaa kerroin, kun mun koira on niin hyytynyt, että katsotaan onko siitä mihinkään. Hain Kessin sisälle ja koira heitteli voltteja. Lähes kirjaimellisesti. Muut naureskeli, että millanenhan se on silloin, kun sillä riittää virtaa. Olin aika yllättynyt. Siis Kessi ei pysynyt käsissä (muuta kuin hihnan kans) eikä se yrittänytkään rauhoittua tai keskittyä. Oikeastaan missään vaiheessa. Tehtiin kolme kierrosta, välissä koira odotti autossa.

Kessi otti hajua joka kerta hyvin. Ja joka kerta se lähti täysillä radalle. Kertaakaan se EI edennyt rauhassa purkilta toiselle vaan hyppeli iloisesti ristiin rastiin ja välillä poistui radalta kokonaan. Muutaman kerran se poistui radalta ja kävi vähän miettimässä asiaa (välillä ihan toisessa huoneessa asti) ja jokusen kerran se vaan otti vauhtikierroksia. Jokaisella kierroksella se kävi ainakin kertaalleen hakemassa lähtöhajun uudestaan. Ja joka kerta se löysi hajun. Pari kertaa se poimi koko hajulapun mukaansa, mutta ne oli aina 'hajustamattomia' eli häiriöhajuja se ei kummemmin merkannut.

No, olihan siinä hyvääkin. Pari kertaa huomasin ihan itse, mikä purkki on oikea. Monesti Kessi ei vaan ehtinyt jäämään siihen, vaan se lähti muka tarkentamaan ja kattelemaan ja miettimään tai jotain. Palasi kuitenkin lopuksi oma-aloitteisesti purkeille ja kohdensi loppuun. En usko, että pelkät häiriöhajut sai ihan näin voimakkaan reaktion aikaan, joku muu palikka ei nyt ollut kohdillaan.

Ensimmäistä kertaa Kessi kävi pyytämässä lähtöhajua uudelleen. Useamman kerran, mutta vain kerran per harjoitus eikä ihan joka toistolla. Se palas mun luo ja kurkotti pöydälle, jossa hajupurkki oli. Annoin sen Kessin ulottuville, se nuuhkas hajua pitkään ja palas purkkien luo. Tämä saattais ollakin häiriöhajujen aiheuttamaa.

En tiedä. Vähän jäi sekavat fiilikset koiran käytöksestä. Jollain pitäis saada näihinkin harjoituksiin kierrokset tasattua. Mielellään niin, että koira hakis itse rauhallista ja tasapainoista tilaa. Meillä on vielä yks ohjattu purkkirataharkka tulossa. Pitäis ehtiä kotona harjoitella enemmän. Ja niitä, että mä en tiedä enkä pysty merkkaamaan oikeaa. Kessin pitäis itse oivaltaa, että siihen purkille kuuluu jäädä. Tosin nyt se oli niin vauhdeissaan, ettei ehkä senkään takia jäänyt merkkaamaan oikeaa. Jännempi homma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti