lauantai 25. toukokuuta 2013

Ei ehkä hyydykään

Keskiviikkona TamSKin treeneissä oli joku nimekäs vetäjä, jonka nimeä en nyt muista... Sem jolla on ennestään porokoiria ja nyt taitaa olla bortsu... Mutta oikein kiva nainen. Kouluttajana oli Piia Karinen, jolla ei ole bortsua vaan kelpie. Aiheena oli liikkeestä pysäyttävät. Aluksi jokainen vuorollaan kertoi, missä mennään ja mitä ongelmia on. Meillähän jättävät seuraamisesta sais olla nopeammat, varsinkin seisominen. Ilmaisin myös epäilyni Kessin toimivuudesta sekä märän pitkän nurmen että 'lähestyvän' juoksukooman takia.

Tein lämmittelynä pari sivulletuloa ja pari avustettua maahanmenoa kissanruualla vähän sivummalla, mutta nurmella kumminkin. Yllättävän hyvä. Itseeni tyytyväisenä ilmoitin ohjaajalle, että näin me onnistuttiin ja tästä vois jatkaa. Ohjaaja kuitenkin tarttui siihen hyytymiseen ja kyseli tarkemmin Kessin leikkimisestä. Näytin pikku pätkän ja Kessi leikkikin ihan jees Kessiksi vieraassa tilanteessa. Tästä lähdemme siis rakentamaan.

Ohjaajan ajatuksena on ohjata koira leikkiin, josta palkkana tulee kissanruokaa. Pikku hiljaa leikkiä kasvatetaan ja saadaan koira taistelemaan palkan eteen. Aluksi tyydytään ihan pieneen hetkeen, kunhan se on 'voimaltaan' tavallinen tai vähän enemmän. Laitettiin siis kissanruokaa kuppiin ja lähdettiin kokeilemaan. Otetiin etäisyyttä ja annettiin koiralle mahdollisuus leikkiin. Kessin kans piti mennä tosi kauas ja tehdä tosi paljon töitä, että saatiin edes pieni leikki. Parhaiten sen sai esiin, kun ohjaaja piti koiraa ja mä juoksin puun taa piiloon. Me käytettiin koko 10min. aiheen käsittelyyn ja kokeiluun. Uskon, että tästä on meille enemmän hyötyä pitkässä juoksussa kuin mistään pysäyttävän harkasta, joita olis voitu tehdä.

Kokeilin samaa itsekseni, mutta en saanut Kessi edes yrittämään. Ei haittaa, ei ole pakko. Otin vaan tyynesti kissanruuan pois ulottuvilta. Tätä pitäis nyt päästä toistamaan joka päivä hetken aikaa ja seurata olisko siitä minkä verran käytännön hyötyä. Ihan loistavaa :). Voi puuhastella taas näitä 'ei niin vakavia' juttuja :)

Lopuksi otettiin paikallaolo. Olikohan 4 vai 5 min. Kessi oli hieman levoton minuuttin välein, haisteli tai jotain. Kertonee enemmän meidän treenitahdista ja tässä näkyi hyvin missä ollaan menossa. Kerran oikein kääntyi taaksepäin, mutta ei noussut. Eipä olla ennen taidettu ottaa paikallaoloa kentän reunalla niin, että koko aava kenttä on selän takana. Hyvää oli, että pääsääntöisesti Kessi makas ihan rauhassa eikä kertaakaan yrittänyt nousta. Levottomuudet oli lähinnä nuuskimista ja niihin reagoin pienellä kieltoäänimerkillä.

Olipa kivat sadetreenit ja oli NIIN hilkulla, etten jättänyt niitä muista syistä väliin. Onneksi menin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti