tiistai 7. toukokuuta 2013

Maanantain kurinpalautus koutsilta

Maanantain treeneissä olin eri ryhmän mukana, mutta koutsina kuitenkin Krista. Aiheena nouto, josta kehkeytyi perusasentokeskustelu ja häiriöharjoitukset.

Otin omatoimisesti kapulan nostoa sekä puu- että metallikapulalla. Mukavaa, että metalli nousee ihan yhtä kivasti kuin puukapula. Tein kummallakin kapulalla hyppynoutoakin. Vaihtelun vuoksi. Hyviä noutoja mielestäni nekin. Sitten Krista tuli katsomaan... Kristan mielestä Kessin pitäis tarttua kapulaan nopeammin. Kessi ajautuu vähän kapulasta ohi ja nappaa kapulan hieman viiveellä tai jo takas päin käännyttyään. Kokeiltiin niin, että kapula heitettiin ihan seinän viereen. En ole varma aionko kiinnittää tähän juuri huomiota. Itse tykkään siitä, että Kessi menee vauhdilla kapulalle asti. Jotenkin tuntuu, että se saattais oppia luonnostaan hidastamaan aikaisemmin. Kunhan noutoa tehdään vähän enemmän. Mehän treenataan aika vähän tätäkin.

Toinen, isompi juttu, oli palautuksen paikka. Kessi tuo suoraan sivulle ja asento jää yleensä vajaaksi. No, en ole tähänkään kiinnittänyt juuri huomiota, koska treenataan sen verran harvoin. Ja siksikin, ettei se tule yhtään paremmin ilman kapulaa. Tässä on viime aikoina kiinnitetty niin paljon enemmän huomiota vireeseen ja asenteeseen, että asennot ja tarkkuus on ehkä päässeet kärsimään. En ole huolissani. Tarvinnee silti koutsin painostamana vähän vahvistaa parempia ja tarkempia sivulletuloja kotona. Silti haluan edelleen mieluummin innokkaan kuin tarkan koiran. Valinta kysymys ja olen oman valintani tehnyt :)

Toisena tehtiin häiriötä. Koirat oli perusasennossa sivulla ja oltiin kasvokkain ympyrällä. Vuorotellen pujoteltiin toistemme lomitse. Hieman Kessi arasteli mennä vieraiden koirien edestä. Sivulla istui tosi nätissä kontaktissa, kun muut meni ohitse. Kontakti on edistynyt  meillä paljon.

Sitten tehtiin pari kierrosta niin, että samalla ympyrällä perusasennossa istuttaen pyydettiin koirat vuorotellen maahan ja taas sivulle. Kessi selvitti tämän hienosti. En muista yhtään asentovirhettä, ehkä niitä ei siis ollut.

Lopuksi vielä selin toisiimme nähden ympyrällä ja luoksetulot. Jätettiin koirat istumaan. Etäisyys ei ollut kovin pitkä. Kessi istui kohtuu rauhassa, mutta hieman otti painetta kun muut lähti yksitellen. Lopuksi valui maahan. Kävin pyytämässä takas istumaan. Luoksetulo oli hidas ja epävarma. Sama uudestaan hieman pidemmällä matkalla. Nyt Kessi pysyi istumassa, mutta ei lähtenyt luokse ensimmäisellä käskyllä. Toisella tuli. Tämä tais olla Kessille koko treenin jännittävin tehtävä. Hyvin selvittiin silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti