maanantai 3. joulukuuta 2012

Taidontarkistus kotikentällä

Sain Hennan treenikaveriksi (jo viime viikon torstaina) ja päätin kokeilla alon liikkeitä liikkuroituna ja palkkaamatta. Ei otettu kuitenkaan paikallaoloa, eikä luoksepäästävyyttä eikä hyppyä. Aina on hyvä idea ottaa eka kerta palkkaamatta, kun on paikalla harvinainen häiriö eli liikkuri.

Vaikka reppuun jätettävää palkkaa ei olla koskaan harjoiteltu (paitsi rally-toko kisoissa), niin Kessillä oli selvä veto repulle/palkalle päin liikkeiden aikana. Ehkä ei auttanut, että kaverikoirat mekkaloi repun/palkan vieressä. Siinähän on varastamisen vaara, niinku palkan suhteen.

*Seuraaminen vapaana: Viretila aloittaessa oli aika korkea. Tarvii  opetella, miten virittelen kokeeseen. Vierellä (ei edes kovin lähellä) kulkeva liikkuri häiritsi aika paljon. Lisäksi kentän laidalla repun vieressä riehuvat kaverikoirat häiritsivät jonkun verran. Ekaa kertaa saatiin seuraamiseen keuliminen, ei kuitenkaan edennyt yli koiran mittaa edelle. Ainakaan monesti. Ainakaan repusta/palkasta poispäin mennessä. Sivusuunnassa erkaantuu aika reilusti, käännökset oli sinne päin. Perusasennot tais ottaa kaikki, osittain jopa kohdilleen. Kohtuullista suorittamista omalla tasolla. Edistäminen on pieni ihme, mutten usko, että se vakiintuu virheeksi.

*Liikkeestä seisominen: Ihan hyvä ja omalla tasolla. Vierelle palatessa väistää vähän. Tätä ei ole ennen ollut. Oletan, että selän taakse jäänyt reppu/palkka vähän veti. Tai sitten tuijotin suoraan koiraan. Pitää tarkkailla. Vai ollaankohan me harjoiteltukaan edestäpäin paluuta sivulle... Rally-tokossa kierretään koiran ympäri ja palataan sivulle koiran takaa.

*Luoksetulo: sivu käskyllä hidas ja epävarma. Lähti kuitenkin heti ja tuli loppuun asti. En muista annoinko jonkun lisämerkin sivulletuloon. Saatoinpa antaa.

*Liikkeestä maahanmeno: Hyvä ja omalla tasolla. Tässä ei tainnut olla mitään huomautettavaa.

Jääköhän mulla joku liike pois vai eikö alossa oikeasti ole muuta..? Kita teki nopean nostattavan pikkutreenin ja koska Kessi vielä intoili reunalla niin tehtiinpä lisää ja kokeilin avon liikkeitä.

Otettiin lelun kans pikkupätkä seuraamista liikkuri vierellä. No eihän se sillon haittaa kun mulla on lelu kainalossa. Treeniä vaan lisää. Näissä oli jo ihan nättejä pikkupätkiä.

Sitte tein kaukoja. Ihan läheltä, olisko ollut 5m matka. Tais olla toka treenikerta ulkona. Maahan meni vähän nihkeästi eikä meinannut mennä alas asti. Istumaan nousut oli mukavan napakoita. Ja lisää treeniä :)

Noudossa ei menannut pysyä heitossa sivulla. Nätti nouto sitten kun pysyi alun. Taisin ihan vähän merkata sivulletuloa. Sitäkään ei olla kovin paljoa otettu.

Siinäpä se. Taitoja oli, mutta ne ei vielä ihan riitä kokeeseen asti. Mulla jäi oikein positiivinen mieli ja Kessilläkin tais loppua treenit vähän kesken :D. Jonain päivänä ollaan kisavalmiita. Tämän perusteella pitäis tehdä joku reipas päivä treenisuunnitelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti