perjantai 30. marraskuuta 2012

Normiagitreenit

Tiistaina oltiin taas agitreeneissä. Aiheena suora omatoimisesta tai avustajan kans ja pieni radanpätkä kouluttajan avustamana.

Hyppy+putki+hyppy+hyppy -suoralla Kessi meni kovaa ja suoraa. Hyvä. Ei aikonutkaan kääntyä putken jälkeen mua kohti. Käytin ansiokkaasti menee -käskyä, ajoissa. Lisäksi pätkän päässä oli avustaja lelun kans. No sitten, vauhdissa jopa 40cm hypyillä tulee vaikeuksia hyppypaikan ja pituuden arvioinnissa. Kessi vetäisi joka kierros putken jälkeen valtavan laakahypyn ja taisteli toka hypyn huonosta ponnistuspaikasta. Kokeilin toisen kierroksen makupalakupilla 50cm hypyillä. Ei hyvä idea. Menee vika hypyn alta... Useamman toiston ja estävän avustajan kans saatiin se hyppäämään pari kertaa. Ideana hyvä, että päästäis siitä avustajasta suoran päässä eroon. Toteutusta pitänee miettiä.

Radanpätkä oli aika simppeli. En nyt muista mikä siinä olis ollut suurimpana pointtina... Ehkä meillä se, että mutkaputken jälkeen voi edetä ja kutsua koiran hypylle. Sitte olis vielä plussaa kun ohjais koiran siihen hypylle eikä vaan kutsuis. Olisko yks persjättö ollut 'se' juttu. Meillä onnistui, vaikka jäi aavistuksen myöhäiseksi. Aikaisemmalla unohdin jättää ohjaavaa kättä taakse ylös, jolloin Kessi ei ottanut sitä taakse jäävää estettä. Että ohjata pitäis, persjätössäkin. Muuten ihan kiva treeni. Pöydälle ei yrittänytkään pysähtyä. Meni joka kerta suttina yli. Palas kyllä heti ja odotti kohtuullisesti.

Tein vielä kuuden kepin pujottelua. Näitä ehkä enemmän, koska Kessi ei tehnyt kertaakaan virhettä ja lähti pujottelemaan vähän edellekin. Jos laittais kaks kuuden sarjaa peräkkäin niin, että siinä jäis Kessille pieni hengähdysväli. Aloittaa kuitenkin lähes aina oikein. Suurin ongelma on ne pari vikaa väliä ja lopun hidastuminen.

Kuka ei sitten ilmoittautunut aikomuksesta huolimatta ajoissa 9.12 agikisoihin..? Ehkä ens vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti