torstai 20. joulukuuta 2012

Ja kuinkas sitten kävikään - vuosi 2012 katsaus

Vuoden 2012 tavoitteita asettelin toukokuussa, jolloin "Lupaan ja vannon, että yritän tosissani treenata saavuttaakseni asetetut tavoitteet enkä ainakaan keksi tekosyitä, miksi en edes yritä..." Kyllähän mä yritin, tavallaan. En ehkä ihan riittävästi joka lajissa, mutta vähän kuitenkin.

Terveys ja kunto: 
Tavoite 2012: pysyä terveenä ja nostaa kuntoa. Kummallakin. Lisää juoksulenkkejä luvassa. Myös kaikenlainen lihaskunto- ja motoriikkaharjoittelu lisätään ohjelmaan. Kummallekin.
Toteuma: Jos Kessin silmäongelmaa ei lasketa niin ollaan kumpikin pysytty aika terveinä. Kuntoa nyt vois aina parantaa. Lumen tuloon asti käytiin enemmän tai vähemmän aktiivisesti juoksulenkeillä ja tämä näkyikin positiivisesti agin liikkumisessa (ohjaajalla). Itse käyn jumpissa, Kessin lihaskunto- ja motoriikkaharjoittelu on vähän heikommilla kantimilla.

Agi:
Tavoite 2012: osallistun viralliseen starttiin . Opettelen 'jäntevää ohjausta'. Kessille tarvitaan hitunen estevarmuutta ja itsevarmuutta.
Toteuma: Ei toteutunut. Kisaosuus. Ohjaus on jo lähempänä tavoitetta, joskus liikkuminen näyttää juoksulta ja myös vauhdissa on havaittavissa ihan selviä ohjauksen yrityksiä. Kessin estevarmuus on lisääntynyt. Kaikki esteet onnistuu. Kontaktit hyvät, paitsi radalla ei pysähdy (vielä). Kepit menee yleensä, paitsi radalla tekee joskus lopussa virheitä. Aloitukset yleensä hyviä. Keinukin onnistuu yleensä, sitä ei olla vielä radalla otettukaan kuin kerran. Into ja motivaatio kummallakin on kunnossa tässä lajissa. Suunta on siis oikea. Käytiin useampi möllikisa.

Toko:
Tavoite 2012: kisaan ALOssa.
Toteuma: Ei toteutunut. Ensinnäkin, pitäis treenata. Toiseksikin, pitäis treenata myös häiriössä. Positiivista on se, että ollaan löydetty parempi yhteinen sävel kuin ikinä ennen tähän mennessä. Tästä on hyvä jatkaa. Käytiin sentään tokossakin yks möllikisa ja treenattava asia on ihan selvä (seuraaminen).

BH:
Tavoite 2012: Syksyllä.
Toteuma: Ei toteutunut. Jänistin ja peruin kokeen. Enkä syyttä. Miksi mennä kokeilemaan, kun koira ei osaa seurata tarvittavaa matkaa edes hyvänä hetkenä avustettuna. Joskus sitten, jos kehtaa.

Rally-toko:
Tavoite 2012: käyn harjoittelemassa kisahermoa ja kisakäytöstä Kessin kans.
Toteuma: Vihdoinkin sarja, jossa ylitimme itsemme :D. Kolmella ALO kisalla RTK1 ja AVO luokan korkkaus hyvällä tuloksella. Eikä me ihan huonoja oltu missään kokeessa. Laji on osoittanut selviä puutteita sekä omassa että koiran kisahermossa. Oltais päästy myös Rally-tokon SM kisoihin joukkueeseen, mutta Kessin silmävamman takia jäimme sivuun.

Ettei tää nyt ihan huonosti mennyt kokonaisuudessaan. Koira on loistava, kun vielä itse oppisin käyttäytymään kunnialla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti