torstai 6. joulukuuta 2012

Rally-toko AVO korkkaus

AVO luokka ei ollut ihan niin paha kuin pelkäsin. Olihan tuo ratakin aika helppo. Harmi, ettei ollut seisomista, sitä on treenattu niin paljon. 91 pistettä ja olisko sijoitus ollut jotain 7/14. Taas nähtiin todella kovatasoisia suorituksia liuta. Hylkyjäkin tais tulla vain yks tai kaks.


Alku meni ihan nätisti. Eka  kyltti oli hidasta ja toka normaalia. Olihan siinä muutama kontaktin tippuminen, mutta muutoin oikein kivaa. Kolmantena oli spiraali, eikä se taaskaan mennyt ihan putkeen. Mä kävelin vähän mihin sattuu ja Kessi tiputteli kontaktia ihan urakalla. Tuli suurinpiirtein mukana. Tästä -1p puutteellisesta yhteistyöstä. Siitä pätkä käännöksiä sinne päin riittävällä tarkkuudella ja eteen istuminen nätisti. 

Houkutuksessa oltiin vaikeuksissa mahapullien kans. Etukäteen arvelin pahemmaksi sitä vessaharjaa, mutta se ei kiinnostanut Kessiä ollenkaan. Parilla isommalla tökillä ja yhdellä nuuhkimisella selvittiin. Siitä hyvästä kuitenkin -3p kontrollin puutteesta :). Ajauduttiin vaikeuksiin myös seuraavalla kyltillä. Perusasento tuli kivasti, mutta vasemmalle käännös jäi uupumaan hyppykäännöksen ja liian kauas istumisen takia. Tästä -2p ohjaajavirheestä ja koira pois asennosta enemmän kuin 0.5m. Rally-tokossa ei voi käskeä näissä  tilanteissa uudestaan, koska kaksoisistumisesta olis mennyt jo -10p. Vahingossa siis taktikoin enkä korjannut tätä ;)

Ja heti tämän jälkeen oli perusasento-eteentulo-oik perusasentoon. Jotenkin sössin alun eikä Kessi siirtynyt eteen. Sitten kun siirtyi niin meni ajatuksissaan maahan. Eikun uusinta -3p ja toisella kerralla just eikä melkein. Loppupätkä meni nätisti. Liikkeestä maahanmeno oli hieno ja viimeinen seuraamispätkä tosi hieno.

Yritin lisätä videon, mutten onnistunut...

Olin ihan hitusen tyytymätön aluksi. Mieleen oli jäänyt jotenkin, ettei Kessi olis tullut juurikaan mukana tai että se olis ollut ihan lapanen ja perässävedettävä. Onneksi tutut kentänlaidalla kuvasivat tilanteen. Tuomarin kommentti kepeää, iloista työskentelyä piti oikeasti paikkaansa! Siis eihän Kessi mikään vahva suorittaja ole, mutta nyt sen askelissa oli sitä kepeyttä ja varmuutta, jota olen hakenut!! Onneksi oli video niin osaan itsekin olla aidosti tyytyväinen. Näytettelyhän on tuolle koiralle ihan turhaa.

Lisäksi tultiin kolmansiksi Koirakoutsin Rally-toko mestruudessa. Ei huonosti :D

1 kommentti: