keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Loistavat agitreenit

Ihan loistavat pakkasagit! Eka puolisko meni radan rakennukseen ja läpi käymiseen. Poikkeuksellisesti mietittiin useampia ratkaisuvaihtoehtoja. Muutamaan kohtaan ohjaaja halus meille erilaisen ohjauksen kuin muille. Halus nähdä, miten erilainen ohjaus toimisi nopealla koiralla.

No, koska tässä paloi muilla aikaa niin otin alkuun Kessin kans keppejä ja keinua ja kontakteja TAKKI PÄÄLLÄ! Ja Kessihän pelitti ihan kivasti :). Keinulla kuopii sen keinahduksen, mutta taidan antaa olla. Jospa se vähenee varmuuden kasvaessa. Nyt ei pyrkinyt kertaakaan keinulta pois. Kontaktit oli vähän sinne päin. Tehtiin sellasella pentukontaktiesteellä, jossa toinen reuna on leveempi ja toinen kapeempi. Toistoja vaan. Ja tarttis muistaa se vapautuskäsky. Nyt lähtee millon sattuu.

Sitte kepit. Ihan loistavat! Kentällä sattui oleen vinokepit vapaana, joten käytin niitä. Ja aion käyttää jatkossakin. Meni muuten nätisti, eikä kertaakaan himmannut loppuun. Muutaman kerran ei mennyt loppuun asti, mutta silloin sekos askeleissaan. Tässä näki, ettei Kessi vielä tiedä miten askeltais kepit. Välillä 'kauhoi' pari keppiä, mutta askelpituus ei taida riittää siihen tekniikkaan. Muutama puolelta toiselle -pomppukin nähtiin. Ehkä siitä olis Kessin tekniikaksi. Näitä yritämme päästä toisteleen ja kai sieltä joskus se oma tekniikka tulee esiin.

Sitten meidän ratapätkälle. Ekaa kertaa Kessi jäi aloitukseen istumaan ihan rauhassa ja tarkkana. Ei jälkeäkään ahdistuksesta! Jospa sekin alkais tästä sujumaan. Selvästi se viime aikojen neutraali pakottaminen alkaa tehdä tulosta. Ainakin täksi kerraksi. Ehkä ensi kerralla näemme taas epävarmaa valumista. Mutta nautimme nyt tästä ja napakkaa istumista voi vaatia jatkossakin nyt kun se on kerran nähty.

Eka pätkä meni kerralla! Hienosti! JES! 5 estettä, joissa kohtia jollaisia ei olla ennen tehty. + kepit meni hienosti! Ei tehty uudestaan.

Toka pätkä oli hankalampi, olin jäljessä enkä ehtinyt edes tönäseen koiraa takaakiertoon ennen putkea. No, muutaman toiston ja linjan korjaamisen jälkeen saatiin ihan sujuva pätkä. Kessin kans varsinkin linjaamisella on suuri merkitys. Tarvii yrittää muistaa.

Kolmas pätkä oli sitten se ohjaajan toivoma erilainen ohjaus. Muuten hyvä, mutta ei oikein päästy niistä kahdesta helposta peräkkäisestä esteestä siihen vaikeaan kohtaan. Ja vaikea kohtakin tökki. Paljon. Siihenkin kuitenkin lopuksi oikein jouheva ohjaus. Sellainen, että tuntui itsestäkin helpolta. Mun pitänee vaan opetella takaaleikkaukset kunnolla. Näyttäis olevan monessa kohtaa tarpeeseen. Moni muu teki niissä kohdissa valssin. Varmaan kannattais se valssikin opetella...

Tästäpä tuli mieleen, että tartteehan mun sisällyttää agikin treenisuunnitelmaan. Tilanne meni astetta vaikeammaksi ja joudun ehkä miettimään vielä vähän aikaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti