maanantai 4. kesäkuuta 2012

Tokoiluseuraa

Kerrankin oli tokoon seuraa! Olipa mukavaa :). Vaikka ohjaajaa vähän väsytti edellisillan bileet. Kessi oli koko illan levänneenä kivasti virtaa täynnä, siitä innostuneena tehtiin useampi kiekka ja vaikka ja mitä liikkeitä.

Kuten aina, aloitin seuraamisella. Tarttis varmaan joskus vaihdella, mutta meidän muutaman kerran treeneillä tämä tuskin vielä haittaa. Ihan aluksi Kessi oli intoa täynnä ja hypähteli sivulla. Ei haittaa, olis kiva kun tää jäiskin tavaksi. Muutaman pätkän jälkeen seuraaminen kuitenkin vakiintui oikealle paikalleen. Seuraamisessa on saavutettu 3-4m hyvä pätkä, jonka jälkeen kontakti tippuu ja/tai paikka väljenee. Paljonhan tää olis askeleina, ehkä 3-5 askelta? Tätä on nyt tapahtunut useamman viikon ajan (eli ehkä noin 3-4 kertaa), kun on vierottauduttu makupalakädestä. Otan siis tavoitteeksi ehtiä palkata 3-5 askeleen päästä ja kasvattaa matkaa vasta hetken päästä. Kunhan saa tuon pätkän vakiintumaan. Makupala kädessä jaksaa pidempään kun saa välillä palkkaa. Tosin Tullin kentällä oli rantu/kohta, josta ei päästy yli millään keinoin. Lisäksi sain huomautuksen, ettei ohjaajan kannata hiipiä ja odotella koiraa eli reippaampaa liikettä vaan. Tämäkin lisää Kessin seuraamisen aktiivisuutta.

Pitkästä aikaa otin pari vauhtinoutoa. Eka menikin hyvin ja vauhdilla. Toka heitto epäonnistui eikä kapula lentänyt juuri mihinkään eikä se näkynyt nurmikosta. Kessi lähti hyvin, meni vähän liian kauas ja etsi kapulaa loistavasti. Lähti palauttamaan heti kun löysi kapulan. Hyvä näin, ei enää toisteltu.

Tokalla kiekalla tein taas seuraamista, joka välissä muka pieniä pätkiä. Kokeilin läski-rasiaa maassa ja seurauttaa sitä kohti tai siitä poispäin. Ei toimi. Ehkä näiden kokeilujen takia Kessillä meni pasmat vähän seikaisin. Toka kiekan lopuksi seuraamisesta ei tullut enää mitään ja heitin äkkiä koiran autoon ennen kuin alkaa itseä hermostuttaa. Hyvä minä!

Toka kierroksella tehtiin vautiliikkeenä ruutua. Tää on hyvällä mallilla eli etenee alustalle (ruudun takana) hyvää vauhtia, halukkaasti ja oikeaan suuntaan vaikkei alusta näkynytkään kauemmas nurmikossa. Muutama toisto matkaa kasvattaen. Mitä tuota hyvää toistamaan montaa kertaa. Tästä tarttis pikkuhiljaa edetä niin, etten näyttäis sitä alustaa. Varmaan viisaampi alkaa vaikeuttamaan tutulla kentällä samaan kohtaan. Menee nopeampaa eteenpäin.

Koska meille jäi paha mieli toka kierroksen surkeasta lopusta niin otettiinpa vielä kolmas kierros. Kessi ei muistanut, että meille jäi paha mieli, se hyökkäsi kentälle ihan yhtä innoissaan kun aiemminkin. Otin kiertämistä, josta oli tarkoitus tehdä seisomaan pysäytyksiä. Kiertämiset oli vähän nihkeitä, joten otin sitten vain yhden pysäytyksen. Sen Kessi teki kyllä ihan hyvin ja sai rasiasta läski-palkan. Kotona se tekee ruokakupille NIIN paljon parempia. Vielä mietinnässä miten sen sais siirrettyä ulos. Meillä syödään yleensä iltaisin luita, joten en aio antaa koko ruokaa ulkona/treeneissä. Käytännön syistä.

Ihan lopuksi otin pari perusasentoa, joista palkkasin läskillä. Jospa meille jäi treeneistä kokonaisuutena hyvä mieli kummallekin :D

Entä rally-toko... Tarttis varmaan tehdä jotain. Kun on mennyt ilmoittautumaan niihin kisoihin ens viikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti