perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kontaktikurssi 4. kerta

Jihuu! Kessi oli selvästi tajunnut, ettei keinu ole niin paha ja että puomin ja An kontakteille voi pysähtyä vaikka suorittais koko esteen!

Ensin tehtiin keinua. Kessi rämäytti keinua tassuillaan heti reippaasti. Viimeksihän se oli alkuun vähän varovainen, muttä tällä kertaa se pyrki heti nousemaan korkeammalla olevaa päätä vasten. Otin ensin hihnan pois, mutta Kessi karkas samoin tein matalaan päähän ja tuli keinua pitkin. Teki hyvin, mutta tämä ei ollut tarkoitus eikä keinua haluta ihan vielä suorittaa täytenä esteenä. Ensin tarvii tottua paremmin liikkeeseen. Laitoin siis hihnan takas ja rämäyteltiin keinua hetki. Matalaa keinua ei tarvinnut enää ollenkaan laskea tähän. Ainoa, että varmistin varpailla, ettei keinu pääsis ollenkaan nousemaan takaspäin. Ettei vaan nappaa Kessiä jaloille. HyväHyvä!

Sitten oli vuorossa keinuttelu. Ensin kouluttaja keinutteli Kessiä. Pystyi jo nostamaan korkeammalle ja päästämään vähän reilummin alaspäin. Kessi kesti jo pientä rämäyttämistäkin, mutta siinä se alkoi selvästi hermostua toistojen myötä. Sen tunsi sormissaan, alkoi pikkukoira vähän käyttää hammasta hermostuksissaan. Toinen mikä aiheutti kevyttä tärinää oli korkeahkolla pito. Välillä päästettiin koira pois keinulta. Ei se nyt niin paha voinut olla, koska Kessi pyrki kyllä heti takas keinulle. Joten, tätä pitäis päästä jatkamaan ennen kokonaisen keinun suorittamista.

Tehtiin sekä An että puomin kontakteja itsekseen useampaan otteeseen. Aloitettiin Alla. Parin pelkän kontaktin jälkeen otin rohkeasti koko An. Juoksin rinnalla ja pysähdyin itse kontaktin tuntumaan. Halusin auttaa, että saan varmasti pysähtymään ja nokkimaan. Onnistui! Tein useamman kerran ja yritin vähän juosta jo edellekin. Jokaisen kokonaisen An välillä tehtiin pari kertaa pelkkää kontaktia. Sitten sama puomille ja kas sentään, sama toimi sielläkin. Olishan tuo ollut sääli, jos ei oltais mitään opittu kalliilla kurssilla :).

Tehtiin lopuksi A vielä kouluttajan valvovan silmän alla. Ekalla pysähdyin kontaktin viereen. Onnistui hyvin. Sen jälkeen kuvittelin jatkavani kävellen matkaa. Sivulta seurattuna en sitten jatkanutkaan... Mutta onnistui sekin, Kessiltä. Sitten tehtiin pari, että oikeasti eteninkin sinne etupalkalle asti, mutta Kessi tuli yli ja mä vielä naksautin. Hädissäni kun se naksu sattui olemaan käsissä. Kessi kuitenkin aika hyvin hiljensi ja oli sillä ajatus pysähtymisestä. Niinpä naksu siirtyi kouluttajalle. Pari kertaa Kessi tuli vielä yli ja kouluttaja naksautti, kun Kessi palas kontaktille. Ei tehnyt muutosta. Kokeiltiin sitten, ettei palkkaa tule ollenkaan ylimenneistä vaan tehdään koko este uudestaan. Ei tullut toista kertaa yli. Tehtiin vielä loppuun vähän helpompi, että onnistuu varmasti. Saatiin paljon kehuja edistymisestä :D

Tämä 'palkatta jättäminen ja uus samanlainen toisto perään' -metodi tarvii muistaa Kessin kohdalla toimivana muissakin esteissä/lajeissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti