perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kontaktikurssi 3. kerta

Ps. Kuvagalleriaan lisätty kuvia Kessin pentuajoilta. Pikkuhiljaa lisäilen, tässä kun joudan tai löydän kuvia.

Heti aamulla muistin mitä mun pitikään harjoitella kontaktikurssia varten... Harjoittelinpa sitten mukavuusalueella eli sitä mitä jo osataan. Aloitin kurssilla äkkiä kotiläksyn harjoittelusta. Nostan Kessiä esteelle vähänä korkeammalle ja Kessin tulisi odottaa lupaa lähteä suorittamaan kontaktia samalla kun minä liikun eteenpäin. Olipa hankalaa. Pienen koiran pasmat sekos heti (taas) kun liikuin ja olinkin enemmän edellä. Sivulla olo ei haittaa, vaikka olis suhteessa kauempana. Lisäksi ohjaajan pasmat sekos, enkä muistanut läheskään aina vapauttaa oikealla sanalla (tule), jolloin sain pientä koiraa vielä lisää sekaisin. Onneksi Kessi paikkaa ohjaajan heikkouksia ja saatiin muutama onnistunut toistokin. Naksu oli tietenkin unohtunut kotiin. Käytin etupalkkana makupalaa koko ajan ja muutama hyvä karkaaminenkin saatiin aikaiseksi.

Sössittiin välillä enemmän ja välillä vähemmän kontaktia kunnes tuli meidän vuoro keinuilla. Kessi muisti muutamalla toistolla, että keinun rämäyttäminen tassuilla oli oikeestaan ihan kivaa ja keinua pystyi päästämään jo vähän ylemmäs. Tässä vahvistettiin mitä tahansa keinuun kohdistuvaa höpöttelyä. Paitsi Kessi ei höpöttele. Rämäytyksen ainoa perimmäinen syy on päästä keinulaudalle seisomaan ja saamaan lisää namia. Ei huono tavoite sekään. Tehtiin myös keinutusta. Tämäkin oli jo paljon parempi kuin viimeksi. Keinua pystyi liikuttamaan aika paljon, mutta alas asti ei päästetty, eikä vapaasti tippumaan. Voi sääli kun ei päästä harjoittelemaan vapaasti :(. Minusta tää olis niin Kessille sopiva keino, pikkuhiljaa vaan totuttaa keinun liikkeeseen. Paremman puutteessa jatketaan kotona jumppapallon päällä tärisemistä.

Kokeilin rohkeasti kokonaista puomia madallettuna. Vauhtia tuli heti eikä ekan toiston jälkeen yrittänytkään pysähtyä kontaktille. Ei siis suoriteta kokonaista kontaktiestettä vielä. Lopuksi (noin klo22:40) tuli meidän vuoro esittää kouluttajalle missä ollaan menossa kontakteissa. Muuten hyvä, mutta olin kätevästi opettanut Kessin pitämään nokkaa maassa koko ajan. Sen siitä saa kun taitamaton ja hidas lähtee naksulla vahvistaan asioita. Jatkossa palkkaan siis kädestä korkeammalle. Tuo jatkuva pito maassa ei ole kuulemma hyvä näillä mahdollisilla silmäkoirilla, ettei siis lähde jämähtämään liikkumattomaksi silmän käytön takia. Ja siis liikkumattomuus vahvistaa silmän käyttöä näissä yhteyksissä. Helposti. Nokkasuliike itsessään liikkeen takia estää silmän käyttöä. HyväHyvä. Näistä on hyvä jatkaa ja lisätä omaa liikettä pikkuhiljaa. Eiku treenejä jatkamaan. Ja toivomaan, ettei agirodussa ole keinua, jos sinne päästään osallistumaan (muahan siis ei jännitä, ei niin yhtään).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti