torstai 14. kesäkuuta 2012

Rally-toko kisat, mölli-alo

Osallistuttiin rally-toko kisaan eilen. Epävirallisen lajin epäviralliseen luokkaan eli mölli-aloon. Ihanan aurinkoinen päivä vaihtui kaatosateeseen vähän ennen kokeen alkua. Meidän luokan alkuun mennessä oltiin seisoskeltu siinä sateessa varmaan jo vartti. Kannatti seisottaa hienohelmaa sateessa. Tosin kuivana se olis varmaan kieltäytynyt osallistumasta kokonaan. Toinen hyvä idea oli pyytää sivulletuloja, vaatia istumista ja palkata nahkeasti ennen kehään menoa... Näistä oppii ja sitä varten tuonne lähdettiinkin.

Ratapiirros

Kokonaistuloksena oli 97pistettä (maksimi 100pistettä). Oltiin luokassamme kolmansia ja voitettiin hieno vaaleanpunainen vesipullo juomakaukalolla (no joku sellanen). Kuulostaa hienolta, muttei me ihan noin hyviä oltu. Rally-tokossa vaan ei vaadita kovin kummosia.

Heti alkuun oli vähän nahkeaa saada koiraa sivulle. Onneks ajanlasku ja arvostelu ei olleet vielä alkaneet. Pari ekaa liikettä meni ihan kivasti, suurin ja nykivin avuin tosin. Eka pistemenetys tuli oikealle kääntymisessä, Kessi ei ihan tullutkaan mukana ja kävi katseleen kylttiä (puutteellinen yhteistyö). Sitten mentiin taas useampi liike kunnialla. Paitsi käsi ohjaaja tiputti namin tuossa istuvan koiran kiertäminen -liikkeessä. Onneksi vasta liikkeen jälkeen. Olis muuten ollut kohtuuton häiriö koiralle. Heti tämän episodin jälkeinen käännös vasemmalle  -kyltillä huono kääännös rokotti yhden pisteen (vastahakoisesti tai hitaasti suoritettu liike). Totuuden nimissä tässä ei kauheasti käännöstä nähty koiralta. Sen verran vaan, mitä vaatii, että pääsee lähtemään mukaan. Loppukiri oli muuten hyvä, mutta hihna oli asteen liian tiukalla käsissä ja kun Kessi alkoi jäämään taakse niin pääsi hihna kiristymään (taluttimen kiristyminen). Ja siitähän rally-tokossa kuritetaan heti, tällä kertaa vain yhdellä pisteellä. Siis sekään ei haittaa, jos koira hengailee missä sattuu kunhan hihna ei kiristy. Enpä muistanut. Ehkä ens kerralla muistan. Makupalojen kans värkkääminen kesken suoritusten ei oikein sujunut ja avutkin oli aika kehnoja normiin nähden. Tietenkin vähän jännitti tmv mutta kyllä vanhaa tokoilijaa vähän jännitti milloin saa avittaa ja kehua ja milloin ei. Vaikka tuomari sanoi rataan tutustumisessa, että hyvistä kehuista katotaan vähän liikevirheitä läpi sormien. Oikeestaan, mä taisin kehua tosi hyvin.

Ens kerralla menen alo luokkaan ja pyrin kolmeen onnistumiseen, että päästäis hihnasta eroon. Avoimessa ei kai ole enää hihnaa... Tartteekin ehkä tarkastaa jostain.

Kokonaisuus oli kai ihan ok, vaikka vähän itteä jäi sylettään yleisnahkea olo. Hyviä hypähdyksiä nähtiin siellä täällä. Ohjaaja sais myös olla napakampi, ettei tää pelkästään koiran piikkiin mene. Epäilen, ettei Kessi ole vanhojen koirien veroinen kisatsemppaaja tulevaisuudessakaan. Silti hyvä, että mentiin kokeileen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti