keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pitkästä aikaa agia

Viimeksi ollaan oltu agissa 5.2. Melkein 2kk sitten. Epäilin, etten itse ohjaa kovin taidokkaasti ja että Kessi saattaa käydä kierroksilla eikä muista mitään. Turhaa spekulointia.

Tein alkutunnista pari kertaa keinun. Tai ihan aluksi annoin Kessin rämäyttää keinun pari kertaa, ettei sekoita heti ekana puomiin. Intopiukka keuli keinulle siihen malliin, ettei rämäytelty montaa kertaa. Kokonaisena keinu meni niin sievästi, etten jäänyt toistelemaan paria kertaa enempää.

Meidän osuus itse radasta jäi mielestäni tosi vähäiseksi, mutta sekin vähäinen meni hyvin. Kessi meni minikorkuisia hyppyjä (35cm). Koska viime kerrasta on aikaa niin en halunnut maksikokoisia eikä rimoja jaksettu käyttää tossa 45cm kohdilla. Vaikutti ehkä vain vauhtiin ja siihenkin kasvattavasti. Ens kerralla palataan omiin korkeuksiin. Alkuun oli suorahyppy (hyppy1) ja pakkovalssi (hyppy2), vienti kolmoselle (hyppy3) (joka unohtui eka kerralla eikä ollut riittävä toka kerralla), viistosta hyppy (hyppy4) ja putki (putki5). No se putki saattoi vähän vetää tuota kolmosen vientiä... Kiva alku.

Tuosta kun saatiin koira putkeen (putki5) piti lähtä juoksemaan edelle ja ottaa kahden hypyn (hyppy6 ja 7) jälkeen persjättö ja saada koira putken (putki8) toiseen päähän (ei siihen, johon nää kaks hyppyä aika suoraan ajoi). Ei helppo, meille. Eka kerralla Kessi ampui perään, jätti ekana olleen hypyn suorittamatta ja ampu putkeen niin lujaa, ettei taatusti saanut käännettyä mutkassa. Toisella yrityksellä Kessi jätti tokana olleen hypyn suorittamatta, mutta tällä kertaa jarrutti ja tuli mun osoittamalle puolen. Ei mitenkään taidokkaasti tai sulavasti, mutta tuli kuitenkin. Viimeisellä kerralla meni sekä kaikki hypyt että pääsi vielä persjätöstä putken oikeaan päähän. Pitää vaan itse muitaa kääntää varmasti ja uskaltaa jättää koira selän taakse ja vielä suunnata oma liike sitä putken oikeaa suuta kohti (vaikka kuinka tekis mieli 'jättää koiralle tilaa').

Sääli, ettei me päästy tämän radan jänniin kohtiin. Muut ryhmäläiset oli tehneet niitä edellisillä kerroilla. Me tehtiin viimeisenä loppupätkä eli aloitettiin putkesta (putki5 ja 17) välissä hyppy (hyppy18) persjättö ja putki (putki19). Päästiin ekalla yrityksellä tuo persjättö tosi hienosti, en vaan muistanut jatkaa... Tehtiin sama uudestaan putkelta 17 asti. Tein vielä persjätön putken 19 jälkeen ja kääntö lopuille hypyille. Jäi hyvä mieli. Paitsi Kessi olis ehkä halunnut tehdä enemmän. Hyvä kuitenkin, ettei rassattu koiraa liikaa pitkästä aikaa. Hyppykuntoa ei olla millään muulla treenattu, vaikka lenkit on olleetkin lähes koko ajan normipitkät.

Lopuksi otin vielä pikaisesti kepit, ihan vaan muistin virkistykseksi. Laitoin makupaloja loppuun. Kessi ei meinannut pujotella millään. Ei pysty, ei kykene, kun on ne namit ja kaikki siellä lopussa. Muutaman uuden yrityksen jälkeen meni loppuun asti. Nätisti, ei kovin lujaa, mutta loppuun asti. Tästä on hyvä jatkaa.

En jatka kesällä tässä ryhmässä. Tarvii miettiä ja katella mitä sitä kesäksi keksis. Tokoa olenkin keksinyt jo aika kivasti, joten ehkä tämä kesä mennään niillä ja ProCaniksen sekä SDPn irtotreeneillä. Ei olis huono suunnitelma sekään.

2 kommenttia:

  1. Vaihda viikkoryhmää, kyllä niitä kouluttajia Tamskissa riittää :)

    Katso mieleinen treeniaika/-paikka täältä ja pistä kouluttajalle viestiä: https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0At9FW_oOzY0udHFiOG05akRPdEtWMXU1ZFNLYk1VQUE&gid=6

    VastaaPoista
  2. Olenkin jo alustavasti selaillut tuota listaa. Alkaa vaan olla niin moni ilta varattuna, etten ole osannut päättää mille päivälle edes yrittäisin vuoroa. Nykyinen ryhmä siirtyy päivälle, joka ei minulle käy.

    VastaaPoista