keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Päivittelyä suunnitelmiin

Kun me ei oikein päästä treenaamaan mitään ja kaikki vastustaa, niin tehdään nyt edes suunnitelma. Tätähän voi sitten tekosyiden ja oikeiden syiden varjolla muuttaa ja jättää tekemättä. Samalla rankkaan kalenterista raakalla kädellä kaikki toivotaan/toivotaan tapahtumat ja jätän vain edes jollain tasolla varmat vaihtoehdot.

AGI:
Suunnitelmat elää ja lykkääntyy koko ajan. Olen aikonut aloittaa agissa kisaamisen tällä kaudella. Ostin kisalisenssinkin. Sitten siihen tuli toi nielutulehdus ja nyt juoksu ja silmäkin oireilee, joten agia on viimeksi treenattu helmikuun alussa. Näin ei ehkä koiraa eikä varsinkaan ohjaajaa saada kisavalmiiksi. Epiksiä vois tietenkin käydä, jos ne ei olis aina sellasena päivänä etten mä pääse. Siihen ei kyllä paljoa vaadita, mä oon onnistunut järkkäämään kalenterini niin, että kaikki kiva sattuis samalle päivälle ja olen siihen jo jotain peruuttamatonta sopinut. Ei sitten aloiteta agikisauraa vieläkään. Kesäksi ei toistaiseksi ole tietoa agiryhmästä.

Treenisuunnitelma AGI: kunhan palaudutaan tunneille niin keppejä, kontakteja ja keinua ensin yksittäisenä ja sitten radalla. Ohjausta eli tarvinee vihdoin aloittaa jonkun sortin juoksu- ja jumppatreenit kotioloissa.

TOKO/BH/RALLY:
Tokossa ilmoittauduin BH kurssille ja ensi maanantaina alkaa tokotunnit ja toukokuuksi pääsin TamSKin tokoryhmään. Sitten on vielä noin kerran kuussa tokovalmennus. BH kurssille ilmoittauduin pitkälti siksi, että saisin sieltä vinkkiä (ja ennen kaikkea motivaatiota) kasvattaa seuraamismatkaa BHn mittaiseksi eli pitkäksi. Kaikkein tärkeintä meillä olisi nyt kohottaa yhteistä motivaatiota kohti suurta tavoitetta (ALO, BH). Nyt haluan kuitenkin tehdä kaikkea muuta kuin seuraamista. Eihän se ole oikeastaan ihme, että motivaatio lopahtaa kun tehdään vaan jotain, joka ei kerta kaikkiaan onnistu. Kaikki muu onnistuu. Itse asiassa, en keksi MITÄÄN MUUTA mikä ei onnistuisi Kessin omalla tasolla...

Rallyssa olisi vielä yksi tulos RTK2 tunnukseen. Hakaisemme sen jossain vaiheessa tarvittavalla määrällä kisoja. Liikkeet tarvisivat paljon vahvistusta ja olisipa hyvä ottaa voittajasta liikkeitä harjoitteluun. Oikealla seuraamista on jo varovaisesti aloiteltu. Siitäpä on hyvä jatkaa.

Treenisuunnitelma TOKO:
>perusasentoon nopeutta, tarkkuutta, napakkuutta, häiriönsietoa ja kestoa
>perusasento ja seuraaminen oikealle puolen (kropan tasapainon säilyttämiseen)
>kaukokäskyjen vaihtoja (jumppana)
>(tunnari/metalli)kapulan pitoa (koska se on kivaa Kessistä)
>paikallaoloa ruokakupille (ei lonkka-asentoa)
>istumista korokkeella (tavoitteena napakampi istuma-asento)

ID:
ID jäljen tarkoituksena on meillä nostaa Kessillä itsetuntoa ja itsevarmuutta. Meillä ei ole mitään hienoa pelastuskoirapäämäärää ja tässä lajissa ei onneksi tarvi miettiä kisaamista (ainakaan vielä ei ole tarjolla kisalajia). IDssä tehdään tällä hetkellä hajutunnistusta. Tämä on vielä meillä kesken, mutta selviä merkkejä hoksaamisesta on nähty (tai ainakin olin näkevinäni niitä). ID koulutus jatkuu jonnekin kesäkuun alkuun ja siitä jatketaan omatoimisesti.

Treenisuunnitelma ID:
>hajutunnistus purkkiradalla
>purkin ilmaisu
>esineen ilmaisu
>asfalttijälki (sitten joskus)

MUUTA:
BH treeneissä käytiin läpi viretilaa ja sen säätelyä. Tätähän olisi hyvä ja helppo harjoitella jossain ihan muualla, vaikka kotona tempuilla. Ja eikun toteuttamaan. Sitten olis luonnetesti, jossa olis tietenkin hyvä käydä ennenkuin koiralta loppuu ikä. Siihen tarvis harjoitella laukauksia, sillä Kessi reagoi niihin yllättävän vahvasti kun kerran kokeiltiin. Ei ole reilua laittaa paineeseen ja sitten jysäyttää, jos koira ei ole ollenkaan tottunut. Tähän tarvittais ase ja ampumaseuraa. Keväämmällä taidan etsiä paikallista ampumarataa, jos siellä pääsis lenkkeileen lähistöllä.

Treenisuunnitelma MUUTA:
>pyörittelyä ja taivuttelua ja venyttelyä kosketuskeppitemppuina
>odottamaan rauhoittuminen (rento ja reagoimaton)
>vireen nosto työskentelytasolle
>ampuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti