maanantai 29. lokakuuta 2012

Treeni-into ajaa päivitysten edelle

Näköjään en ehdi enää päivittää blogia yhtä säännöllisesti kuin ennen. Ei kai se haittaa, kun syynä on kuitenkin jatkuva treenaus ja vielä hyvällä innolla. Me on treenattu (jäljen lisäksi) tokoa, agia ja rally-tokoa. Kaikkia ohjatusti pariinkin kertaan ja tokoa/rally-tokoa lähes päivittäin omatoimisesti. Jos nyt muutaman tärkeimmän kirjais, jos vaan jotain muistais...

Keskiviikko-tokot:
17. pv kouluttaja kyttäs meidän seuraamista. Eikä oikein onnistunut. Katoku siinä vieressä joku treenas hyppyä vinkulelun kans. Ja ne meidän vinku-pentusetkin oli kaapissa kasvamassa. Jne selityksiä. Ei siis onnistunut ollenkaan. Paikka oli kuitenkin kohtuullinen, vaikka seuraaminen oli tosi väljää. Ei muuta kuin palkkaa ihan lahkeesta kiinni. Nyt kostautu mun tapa nakella nameja... Seuraaminen tietenkin parani eksponentiaalisesti kun kouluttaja ei katsonut (eikä vinkulelu soinut). Mutta parani kuitenkin. Lisäksi tein hyppynoudon palautusta (ok), liikkeestä maahanmenoja (ok) ja näpräsin jotain, jota en enää muista (mutta oli kivaa kuitenkin). Tehtiin yhteisliikkeenä ensin paikalla istuminen (ei huomautettavaa) ja paikallamakuu (kävin piilossa, ei huomautettavaa).

Seuraavalla kerralla 24. pv kouluttaja kyttäs meidän hyppyä liikkeenomaisesti. Tää oli hyvä. Paitsi heti toka toistolla ilman perässä lentävää palloa Kessi jäi hyvin lähelle hyppyä. Tuskin muodostuu ongelmaksi, joten emme kiinnitä tähän huomiota. Muuten liike kokonaisuutena ok. Tein itsenäisesti seuraamisia erilaisia pätkiä muiden seassa. Näin se vaan kontakti ja häiriönsieto paranee, kun käy porukassa treenailemassa eikä vaan nakota yksin hiljaisella parkkipaikalla. Tietenkin kärkyin vinkuleluja ja siirryin heti lähistölle ottamaan vaan kontaktia perusasennossa. Paljon hyviä toistoja ja jo useamman askeleen hyviä pätkiä. Lisäksi mä tein muutaman noudon palautuksen sivulle (ok) ja luoksetuloja sivulle (ok) ja näpräsin jotain, jota en enää muista (mutta oli kivaa kuitenkin). Yhteisliikkeenä tehtiin paikalloloa. Kessi ponkas istumaan heti jätettäessä. Jäi kuitenkin maahan ja sinnitteli ihan kivasta kohtuullisen ajan. Tais kuitenkin tulla kylmä, kun nousi seisomaan ennen kuin palattiin takas koirien luo. En taida tehdä enää ulkona paikallaoloja. Raukka paleltuu pian (ja sääli on sairautta tai jotain).

Välissä käytiin rally-toko treeneissä:
18. pv mahduttiin pika-ajalla KKlle rally-tokoa treenaan. Liikkeet alkaa olla suunnilleen hallussa. Seisominenkin onnistuu jo. Aluksi tehtiin voittajassa tulevia seuraamisessa pyörähdyksiä kummallekin puolen ja jalkojen välistä puolenvaihtoa ja selän takaa puolen vaihtoa. Nämä tuli sitten radallakin ja olipa vaikeaa ajoittaa oikein. Varsinkin tuo jalkojen välistä meno. Loppupätkä oli helppo 360 oikealle ja pujottelu. Paitsi että ne piti tehdä juosten. Yllättävän hyvin onnistuikin! Juoksua pitäiskin harjoitella enemmän, se ei ole meidän vahvin laji. Oikein kivat treenit :)

Ja vielä agin perustreeniä:
23. pv on agipäivä. Tällä kertaa meillä käväs ohjaaja, jolta tulikin hyvä vinkki. Harjoiteltiin ihan vaan takaakiertoa. Matalalla hypyllä. Kessihän osas. Jos mä lähetin taakse enkä vaan roiskassu kohti estettä. Autto, jos sanoin jotain. Ihan sama mitä, koska en muista käytänkö tässä kierrä vai taka -käskyä. Joten käskyllä ei ole kovin suurta merkitystä koiralle (tällä hetkellä ainakaan). Loistavana huomiona kouluttajalta, etten saa sohia mitään epämääräistä enää siinä vaiheessa, kun Kessi lähtee suorittamaan takaakiertoa. Lähetyksen jälkeen jätän käden ja odotan. Kessi tekee loistavan kiertonsa ja tulee kyllä kohti. Jos lähden eteneen tai sohiin jotain niin kierto häiriintyy tai Kessi tulee kesken pois. Vähintään se katsoo, että mihin mä meen tai onko mulla joku uus käsky meneillään. Eli treeniä niin, että koira voi olla varma suorittavansa oikein ja pikkuhiljaa saan varmaan tehdä jo jotain ylimääräisiäkin juttuja taustalla. Lisäksi me näpräiltiin jotain ja meillä oli kummallakin kivaa.

Omatoimitokoa:
25. pv mentiin ihan keskenään ihan kentälle asti treenaileen! En mä nyt muuta muista, mutta harjoiteltiin pujottelua ja spiraalia ja sama vielä pallo maassa häiriönä. Kun nää tötsien kans tehtävät seuraamiset on meidän heikko kohta niin onpahan treenattu. Edes vähän. Ja ihan ne alkaa onnistua, kun vähän näkee vaivaa. Sit me tehtiin vielä seisomista etupalkalla. Jätän palkan eteen samalla kun kierrän koiran ympäri. Nyt vaan heitin pallon. Eikä tassukaan liikahtanut!

Muullon me on otettu seuraamista erilaisissa pätkissä ja käännöksillä ja paikallaan käännöksiä ja asennetta ja juoksua ja .... paljon. Käytiin kerran jopa tossa Duon edessä patsastelemassa sivullaoloa häiriössä. Ja tietenkin seisomista ja seisomaan nousua. Paljon. Nyt tarttis ehkä ottaa huomioon myös erottelu. Että Kessin tarttis malttaa käskyyn asti tehdä tai olla tekemättä, seisominen tai maahanmeno tai ei kumpaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti