tiistai 23. lokakuuta 2012

Loistava pieni jälkikoira :)

Lahjattomat treenaa tai jotenkin sillai. Käytiin sunnuntaina jäljestämässä. Johan tuota viimeksi kesä-heinäkuun vaihteessa käytiin ja nyt taas. Toni teki jäljen. Onneksi neuvoin etukäteen, että tekis vaan 0,5km. Toni kun kyseli etukäteen, että riittääkö 2km vai tartteeko mennä pidemmälle. Lopputulemana oli 900m jälki ja 6 esinettä. Vanhennuksessa loppui hermo ja ajettiin vain 45min vanhana, kosteassa melkein tihkusateessa. Ja kuinka loistava voi pieni koira jäljellä olla!

Toki Kessi tiesi heti lähdössä mitä on menossa tekemään ja mistä jälki kulkee. Jana oli niin lyhyt, että intopiukka meni vähän yli ja alkoi seuraamaan jäljen hajua noin 1-2m jäljen jälkeen. Korjas kyllä jäljen päälle heti, kun jäljen haju hukkui puiden ja kivien taa. Ajoi aikalailla korkealla nenällä koko jäljen ja jonkin verran sivussa. Tarkensi kyllä heti hienosti, kun jäljen haju hukkui esteiden/maanmuotojen taa. Alku oli aika ryteikköistä, mutta suurin osa jäljestä kulki hienossa hoidetussa mänty/kuusi -metsässä. Kaikki esineet nousi vaivatta, vain eka meinas lähteä mukaan. Muut Kessi palautti mulle heti.

Saatiin ekstra häiriökin. Kessi kääntyi maastosta polulle. Seurasin, koska se selvästi jäljesti. Kessi kääntyi kuitenkin takas ja jäljesti polkua toiseen suuntaan. Enpä itse vieläkään tajunnut, mutta Toni onneksi huomasi harhajälkipapan vähän matkan päässä. En tietenkään päästänyt Kessiä menemään sinne asti vaan jäin seisomaan siihen, mistä polulle tultiin ja kehoitin Kessiä jatkamaan. Jouduin ottamaan askelen polulta eteenpäin ennenkuin Kessi malttoi jatkaa. Jatkoi hyvin, mutta kallion päältä sai niin hyvän hajun ja vielä näkymän pappaan, että oli ihan pakko jäädä patsastelemaan ja kyttäämään. Kehoituksesta jatkoi ja sattumalta varmaan metrin päässä oli esine ja saatiin heti palkka jatkamisesta. Loppu menikin aika hyvin, vaikka väsymys alkoi ehkä jo painamaan. Veto ei muuttunut, mutta tarkkuus ehkä kärsi vähän. Kerrassaan loistava kokonaisuus!

Mielenkiintoisena huomiona: vaikka itse näin esineet selvästi, niin Kessi joutui etsimään ne hajulla. Ei siis käyttänyt ainakaan tässä yhteydessä silmää.

1 kommentti:

  1. VAU! Voi kun olisin jaksanut tulla mukaan! Tullaan kyllä Nokin kanssa mielellään teille jälkiseuraksi; tuleepahan teidänkin treenattua useammin ;)

    VastaaPoista