keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Agilityn perustreeniä

Maanantai ja tiistai on käytetty agilityn perusteiden treenaamiseen. Maanantaina käytiin Emmin kans Tallilla omatoimisissa treeneissä. Hauskat humputtelutreenit olikin :). Jospa tää riittäis agia tälle viikkoa. Oliskin huimaa, jos päästäis treenaamaan omatoimisesti treeniryhmän lisäksi joka viikko.

Kessi harjoitteli kontakteja. Paljon. Ensin tehtiin puomilla toistoja. Paljon. Ihan ok suorituksia. Hieman jää kyttäämään etupalkkaa, eikä nokkasut mene ihan perille maahan asti. Lisäksi Kessi vaipuu maahan heti ekan nokkasun jälkeen. Eka kerta kunnon vauhdella tahtoo mennä hidastamatta kontaktin yli. Nyt meni ihan kivasti edellä kontaktille asti. Paitsi kerran jäi jostain syystä seisoskeleen keskelle laskevaa osaa. Odottelin vaan ja kyllähän se sieltä alas asti tuli, ajan kans. A:n kontakti otettiin vaan pari kertaa, muistutuksena.

Kokeilin yhdellä hypyllä takaakiertoja. Lähinnä hain sitä, miten mun pitää tönäistä, että saan Kessin siivekkeen taa. Hyviä toistoja, suurin osa. Tehtiin myös pientä hyppysarjaa. Muutama kierros molempiin suuntiin. Hyvin Kessi malttoi ja astui oikein esteiden väleihin.

Kepit tehtiin vain pari kertaa, koska ne onnistui. Tähän tarvitaan vaan lisää varmuutta ja vauhti tulee sitä kautta. Tein etupalkalla, jotta saisin katseen joskus koko pujottelun ajaksi eteenpäin. Yleensä meillä alkaa kepeillä tulla virheitä, jos toistoja otetaan monta peräkkäin. Siksi nyt vaan pari. Nyt rytmi pysyi kohtuu hyvänä kummankin toiston ajan. Yleensä Kessi alkaa hidastaa merkittävästi loppua kohti.

Lopuksi muistin vielä keinun. Olen ehkä ahnehtinyt tässä, sillä Kessi on aika hidas keinautuksessa eikä etene, jos en vedätä voimakkaasti. Takaaleikkauksesta on turha haaveilla tässä vaiheessa. Rämäyttely on ok enkä viitsi sitä enää kovin paljoa toistella per treeni. Ollaankin otettu tähän lisänä nokkasua ennen vapautusta etupalkalle. Tein keinuttelua jonkun verran ja tässä Kessi on epävarmempi kuin ennen. Jalat alkaa tärräämään ja pyrkii menemään maahan. Otinpa kuitenkin kokonaista keinuakin ja meneehän se, kun tosiaan vähän vedättää ja tsemppaa. Treeniä vaan, jospa se siitä jossain vaiheessa vahvistuis.

Tiistaina meillä olikin TamSKin treenit ja vieraileva kouluttaja ensimmäisen puolen tunnin ajan. Tehtiin tosi helppoa ja koiralle motivoivaa ennakoiva valssi -treeniä. Ensin vaan seistiin esteen sivussa olkapäät tulosuuntaa kohti ja pidettiin kättä paikoillaan. Että koira oppis hakemaan esteen ja oppis katsomaan hartialinjasta mihin päin jatketaan esteen jälkeen. Eka kerralla mulla oli väärä käsi, mutta eihän se Kessiä haitannut. Muutama onnistunut toisto ja lisättiin ennen ja jälkeen esteen suora putki. Eli siis avustaja piti koiraa - suora putki - olin jo valmiina esteellä ja vaan pidin kättä paikoillaan - muutama sivuaskel, että koiralla on tilaa tulla esteen ja mun välistä - suora putki ja avustaja palkkaa. Hauska treeni eikä Kessillä ollut tässä mitään ongelmia. Vauhtia kyllä oli :) Ja tämän takiahan mä halusin vähän meidän tasoa helpompaan ryhmään. Jotta saatais varmuutta perusasioihin ja säilytettyä / kehitettyä vauhtia ja iloa. Me tehtiin vielä sama toiselle puolen, eikä siinäkään mitään ongelmaa.

Loput puoli tuntia tehtiin yksittäisiä esteitä eli samaa treeniä kuin maanantaina. Tosin, tää ohjaaja neuvoi opettamaan koiralle puomin ylösmeno siivekkeen avulla turvalliseksi. Niin, että koira osais kääntää itsensä linjaan ennen puomia ja menis sitten puomin täysillä. Eikä yrittäis täydessä vauhdissa oikaista itseensä puomilla ollessaan. Hyvä ajatus ja lisäsinkin puomin kontaktitreeniin siivekkeen ihan ylösmenon alkuun kiinni. Hienosti Kessi toimi ja tää jäis luultavasti aika äkkiä tavaksi.

Lisäksi muutaman kerran kepit, useamman kerran keinua ja muutama toisto A:n kontakteja. Kokeilin myös kahden kepin pujottelua ja Kessi muisti tän pentuajoilta! Lisäsin tietenkin heti toiset kaks keppiä vähän kauemmas ja niinhän se meni heittämällä senkin. Vaikka vaihtelin toisen parin kulmaa minne. Hieno koira :) En kuitenkaan aio palata näihin, kokeillaan ensin lähteekö kokonainen sarja luistamaan jossain vaiheessa. Jos ei, niin tarvii harkita uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti