perjantai 5. lokakuuta 2012

TamSKin agien syyskauden avaus

TamSKin treeneissä alkoi syyskausi. Aloitettiin tiistain ryhmässä Tanja-Maijan ohjauksessa. Ei mennyt ihan putkeen mutta sinne päin kuitenkin.

Syksyn aikana tehdään pari kuukautta pienemmillä pätkillä ohjausharjoituksia, pari erilaista ohjauskuviota per treeni. Toivoin näihin erikoisohjauksiin lisäksi ihan tavallisen valssin ja muiden tavis kuvioiden perustreeniä. Tuntuu, että aina vaan treenataan kaikkia erikoiskuvioita.

Tällä kertaa aiheena oli niisto ja vastakäännös. Niisto tuli kolmen suorassa linjassa olevan esteen takaa ja ohjautui kaarevaan putkeen siitä kolmos hypyltä 90 asteen kulmassa. Toivottavasti Kessi joskus oppii, että mun rintamasuunnasta näkee tässä yhteydessä mihin suuntaan tulee kääntyä. Ja sen, että vaikka mä lähen jo liikkeelle niin olis suotavaa mennä myös se este. Jostain syystä ja poikkeuksellisesti Kessi pyrki jokaisessa niistossa selän takaa putkeen. Saatiin kuitenkin pari onnistunutta suoritusta.

Putkesta jatkettiin hyppy ja valssin kautta seuraavan mutkaputken kauempi pää. Tässä tuli mieleen, että tarvimme selvästi hieman paneutumista ihan tavalliseen valssiin. Kessi ei nimittäin yrittänytkään koota itseään tai hidastaa tai edes kääntää. Katse oli kiinteästi hypyn takana olevassa putken suussa ja jos yrittikin kääntää niin pyrki koko ajan ajautumaan mun selän taa. Asetuinpa sitten seisomaan tuijotuksen tielle ja pysäytin koiran kokonaan hypyn jälkeen. Ja olipa koottu pieni hyppy. Tämän jälkeen onnistuin jo kääntämään oikeaan päähän putkea. Ei kuitenkaan mitään vakuuttavaa yhteistyötä.

Tämän putken jälkeen tehtiin vastakäännös, josta lähetys samaan putkeen samaan päähän kuin edellisellä kerralla. Eka vastakäännös ajautui mulla liian lähelle hyppyä, eikä Kessikään oikein irronnut hypylle asti. Sen jälkeen yks vähän kankea suoritus ja lopuksi oikein hyvä, onnistunut ja sujuva käännös. Tarvii vaan ite olla alkuun tarkkana, että Kessi oikeasti menee ja hyppää. Taas helposti kääntää ponnistuksesta pois, jos ite etenen. Tietenkin tarttis palkkaamalla opettaa, että itse vois jäädä vähän kauemmas ja Kessi kävis itsenäisesti suorittamassa esteen ihan hypyn kans.

Ja taas putken jälkeen, nyt ohjattiin hypyn kautta kepeille. Kepeistä saatiin kommenttia, että Kessi pyrkii joka kepin jälkeen katsomaan mua. Ei siis ihme, ettei kepit mene jouhevasti ja nopeasti. Tarvitaan etupalkkaa. Mutta alkuun tarvitaan apuohjaaja vahtimaan palkkaa, koska kelpie jättää heti pujottelun sikseen kun huomaa tilaisuuden varastaa etupalkan.

Keppien jälkeen oli vielä yks este ja tässä nähtiin taas tasajalkapomppu taaksepäin kärkkyen. Tarttis siis opettaa apuohjaajan kans se eteenpäin irtoaminen.

Kokeiltiin niistoa myös erillisellä esteellä itsekseen. Tässä huomasin, että mun tarttee merkata este tosi vahvasti kädellä. Kun merkkasin vahvasti ja pidin katseen tiukasti koirassa niin pääsin paljon aikaisemmin liikkeelle, jolloin Kessikin tuli paljon tiukemmin hypyn. Pitäis vaan muistaa.

Itsekseen tehtiin myös keinulla tavistreeniä. Etenee koko ajan oikeaan suuntaan, tarvitaan vaan toistoja. Otin jokusen toiston nokkasua puomin päässä. Homma ok näin pysäytettynä. Sitten otin koko puomin ja vastoin odotuksia Kessi pysähtyi, vaikka mä jatkoin matkaa. Hidastin kylläkin... En toistellut. Pari renkaan toistoa, jossa nähtiin ohihyppy heti kun mulla tuli vähän enemmän vauhtia ja olin edellä vedättämässä. Toistot korjannee tämänkin asian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti