torstai 18. lokakuuta 2012

Agin perustreeni jatkuu

Meidän agiryhmä toimii tällä hetkellä ilman ohjaajaa, joten teemme ryhmän kesken iloisessa sekamelskassa erilaisia perustreenejä ja estetreeniä oman mielen ja tason mukaan.

Me aloitettiin meidän vaikeimmalla esteellä eli keinulla. Rämäyttely on jo melko sujuvaa eikä siitä tule painetta tai turhaumaa. Kessi pyrkii aktiivisesti takas esteelle heti kun on syönyt palkan alustalta. Toistelin kuitenkin jonkun kerran. Sitten otettiin pari kokonaista keinua. Ekalla meni vähän turhan vauhdilla ja tais vähän säikähtää, koska toinen toisto oli jo varovaisempi. Kessillä on tullut huono (?) tapa raapia/kuopia estettä keinumisvaiheessa. Tai oikeastaan keinahduksen aikaansaamiseksi. En mä tiedä kuin huono tapa tuo oikeasti on ja tarttisko sille tehdä jotain. Tuolla tapaa keinautus vaan vie hitosti aikaa. Otin lopuksi pari kertaa keinuttelua. Tarvinee tehdä tätä hetken aikaa, jotta sais sitä keinautusvarmuutta kasvatettua. Tähän tarvin kyllä kaverin, sillä keinulaudan + koiran keinuttelu yhdellä kädellä on yllättävän raskasta eikä liikkeestä tule silloin kovin tasaista saatikka vakaata. Käsilihasten vahvistus on jo aloitettu muussa yhteydessä, mutta se ei ole vielä tuottanut riittävästi tulosta.

Sit me otettiin keppejä. Eka sarja meni loistavasti! Vauhti oli nopea ja napakka ja hyvin pujotteli loppuun asti. Toinen toisto meni tietenkin jo huonommin. Alku oli yhtä hyvä, mutta lopussa lintsas pari väliä. Ja sen jälkeen korjattu on tietenkin lopusta tosi hidas. Otin sitten putken kautta ja heti ekalla meni muistaakseni hyvin. Tokalla taas ei, meni ekat välit ohi. Muutamasta hyvästä toistosta intoutuneena otin A:n (hyvä kontakti!) renkaan (ekalla meni välistä) ja mutkaputken kautta kepeille (ekalla ei pujotellut loppuun asti). Vauhtia oli, varmuutta ei. A:lla teki joka kerralla loistava pysäytyksen kontaktille, vaikka taisin kyllä itsekin hidastaa siihen... Kokonaisuudessa muutama hyvä loppuun asti viety pujottelun toisto!

Tauon jälkeen otettiin suoraan irtoamista. Ensin kahden hypyn takaa Emmin pitämälle lelulle. Helppoa! Sitten suorasta putkesta suoraan kahden hypyn yli Emmin pitämälle lelulle. Vielä helpompaa! Sitten otettiin hyppy + suora putki + 2 hyppyä (Emmi seisoi merkkinä) ja kääntö puomille. Loistava! Pieni eläin eteni VAUHDILLA ja teki vielä puomilla alasmenon kontkatin. Ylösmenosta en mene vannomaan, koska vauhtia oli oikeasti paljon ja askel todella pitkää. Tehtiin sama, mutta ilman Emmiä suoran etenemisen merkkinä. Ihan loistavaa :). Sama toiseen suuntaan eli 2 hyppyä + suora putki + hyppy vähän vinoon. Emmi ei seissyt ihan hypyn takana (tarkoituksella) ja Kessi taiskin vähän vilkaista sekä Emmiä että mua. Meni kuitenkin oikealle hypylle ja Emmi heitti palkan eteenpäin. Ei olis tainnut mennä oikeaa hyppyä ilman Emmiä merkkinä etenemissuunnasta. Ehkä sitten joskus...

Siinäpä meidän perustreeniä. En hieronut tällä kertaa kontakteja. Toimivat nuo muutamat toistot hyvin 'radalla'. A:lta jatkettiin ja puomilta palkkasin lelulla eteenpäin. Ens kerralla vois kokeilla välistävetoja. Ne on meille hankalia. Ja yksittäisiä esteitä. Ehkä vois rohkeesti kokeilla myös keinua jonkun esteen kautta. Tai sitten palkata joku keinuttamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti