sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tokopäivä TamSKilla

Lauantaina oltiin Kati Selkämaan tokopäivässä. Jokaiselle koiralle tuli kaks treenikierrosta ja välissä otettiin paikallaolo ryhmässä. Mulla on aina sama ongelma näissä koulutuksissa. Me treenataan niin vähän, ettei ole kertynyt ongelmia ja näihin koulutuksiin on vaikea keksiä liikkeitä. Onneksi meillä on kestomurheenkryyni eli seuraaminen :D

Silläpä aloitettiin nytkin. Näytin meidän pikkupätkiä ja sivulle tuloja. Kati ei ainakaan puuttunut sivulletuloihin, oletan että ne oli ihan ok. Sen jälkeen tehtiin pidempää pätkää, että saatais meidän vire/motivaatio ongelma kunnolla näkyviin. Ja eipä mennyt montaa metriä kun kelpie alkoi kaikkoamaan sivulta. Jatkossa näissä tilanteissa vaihdan suuntaa ja odotan, että Kessi ottaa itse kiinni oikealle seuraamispaikalle. Siitä kunnon palkka. Nyt enemmän minä seuraan koiraa kuin päinvastoin ja tämä täytyy muuttaa. Ei siis houkuttelua eikä käskyä, heti kun saa vähänkään seuraamista. Tätä ei tietenkään päästy toteamaan, kun lopuksi kokeiltiin niin Kessi seuras ihan kivasti. Ja palkattiin tietenkin siitä

Toinen eteenpäin vietävä linja on perusasennosta peruseasentoon askelmääriä vaihdellen. 1-3 askelta useampana toistona menikin tosi hyvin. Tähän vaan pikku hiljaa väleihin muutaman askelen pidempiä pätkiä.

Otettiin vielä hyppy, kun jäi käyttämätöntä aikaa. Eka otin pallonheiton hyppyyn perään. Tarkkana, että Kessi on oikeasti jo hyppäämässä ennen heittoa. Toisena tehtiin kahden avustajan kans sivuttaista hyppyä alustalta alustalle siten, että itse seisoin hypyn sivussa. Tämä tukemaan edestakaista hyppyä. Tässäkin vaan lisää kaikenlaisia harjoituksia.

Tässä välissä otettiin ryhmäpaikallaolo. Käskytys oli EVL tyyliin. En kuitenkaan käskenyt Kessiä maahan meidän käskyllä. Halusin vahvistaa, ettei käskytykseen tarvi reagoida. Meni maahan hyvin eka käskystä. Aavistuiksen jäi vinoksi, mutta piti paikkansa koko ajan. Aika tuntui aika pitkältä, en osaa sanoa kauan se oli. Kessi on ainakin toistaiseksi paikallaolot rauhassa, niin nytkin. Paluussa ei ongelmia eikä ylösnousemisessa. Käskytys oli taas EVL tyyliin enkä käskenyt omalla vuorolla.

Toinen kierros aloitettiin maahanmenon ja seisomisen tehniikoiden tarkistuksella. Maahanmenoa kannattaa vahvistaa ihan 'pentutyyppisillä' avustetuilla nopeilla toistoilla. Tekniikka on ok, tarvitaan vain napakkuutta. Välillä kannattaa kokeilla vähän pienemmillä avuilla. Tätä ei kannata tehdä koira edessä peruuttaen. Kessi ahdistuu. Seisomiseen toistoja käsky ja makupalan heitto yhtä aikaa. Näitä kannattaa tehdä myös kiertämisestä tai esim putken kautta, että saa samalla treenattua myös vauhdista seisomista. Treeniä vaan.

Koska aikaa oli vielä ruhtinaallisesti niin otettiin aiheeksi nouto ja sivulle luovutus. Tein noudon kokonaisena eikä Kati nähnyt tässä isompia ongelmia.Otettiin pari luovutusta ihan läheltä, jossa päästään vahvistamaan sivulletulopaikkaa. Siihen ei kuulemma kannata kauhesti kiinnittää huomiota, että kapula osuu reiteen kun Kessi kääntyy sivulle. Koiran tarvii vaan itse hakea paras reitti/tapa. Tehtiin muutama toisto siten, että koira jätettiin kauemmas ja kapula tuli noin metrin kaks koirasta. Että päästiin harjoittelemaan pelkkää tuomista ilman, että kierrokset nousee turhaan. Ja otettiin me vauhtinoutokin, mutta otin kapulan käteen asti (oikealle). Itse huomasin, että kannattais varmaan ottaa vauhtinoudossa (ja luoksetulossa) palkka vasemmalle puolen vahvistamaan koiran tähtäystä.

Ja koska aikaa oli edelleen muutama minuutti niin otettiin ruutu lelulla. Tähänkin vaan toistoja niin, että itse on missä milloinkin.

Muita yleisiä pointteja:
- aloita aina eri liikkeillä ja tee liikkeitä eri järjestyksessä
- riko kaavaa aina kun voit, mitä enemmän sen parempi

Olipa oikein kivat treenit ja jäi hyvä mieli :D. Kelpie oli iltapäivän väsynyt, mutta sitten se lepäsi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti