maanantai 8. lokakuuta 2012

Rally-tokoa ja RTK1

Ei mene ihan järjestyksessä nämä päivitykset, mutta ei voi nyt auttaa. Käytiin torstaina rally-tokon kenraaliharkoissa. Kun olin suuressa viisaudessa ja innostuksen puuskassa ilmoittanut meidät kahteen rally-toko kisaan sunnuntaille. Ja ULKOkentälle vielä.

Torstain treeneissä puuhasteltiin pieniä radanpätkiä. Eka kiekka oli aika nahkea, mutta kyllähän Kessi mukana pysyi. Jopa aika lailla putken suulle asti. Mutta putken jälkeen spiraalissa putkea kohti menevät pätkät oli aika haastavia. Seisominen ei onnistu. Ollenkaan. Siitäpä treenin aihetta loppukuuksi.

Sunnuntaina oli sitten ne kaks rally-toko kisaa sateisessa syys säässä ulko kentällä. Kelpie toimi ihan ok. Ei samaa intoa kuin KK hallissa treeneissä, mutta tulee mukana. Mun mielestä suunnilleen, mutta tuomarit arvostivat suoritukset voittojen arvoisiksi. Eka kisasta 96pistettä ja voitto. Toka kisasta 95pistettä ja voitto. Voittovinkulelut on siirretty siivouskomeroon, sillä niistä tuli pentusia heti kun päästiin kotiin.



Eka radalla jouduttiin merkkien kans tekemisiin ihan urakalla. Ja ekan spiraalin (6) merkit oli vielä juomapulloja. Koskaan olla sellaisilla tehty, mutta ei se kauheasti vaikuttanut. Jostain meni kuitenkin piste tässä kohtaa. Toinen piste meni askelissa eteenpäin (8), kun tuulenpuusta ravisti kehänauhaa ja just silloin se lehtikin hyökkäs kohti. Kessi ei vaan istunut heti viimeistä perusasentoa ja väisti vähän mun taa. Spiraali oikealle (10) ei ollut niin nahkea kuin nää liikkeet yleensä, mutta viimeisessä liikkeessä edestakaisin pujottelussa (14) tuli jo kaksi virhettä, muistaakseni joku Kessin huolimattomuusvirhe ja olikohan hihnan kiristyminen. Olivat kentän laidalla huolestuneena katselleet, kun hihnaa pitelevä käsi lähtee pikkuhiljaa hivuttamaan ylöspäin oikealle käännöksen (12) kohdilla. Onneks ei aikaisemmin. Muut liikkeet ja suurin osa kokeesta meni oikein kivasti. Tuloksena luokkavoitto (1/6) ja 96 pistettä. Tuomari kehui erikseen palkintojen jaossa yhteistyötä ja ilmettä.



Toka radalla menetettiin taas pisteitä kummassakin merkkiliikkeessä. Seuraaminen yleensäkkin on meidän heikoin kohta. Tätähän kuitenkin treenataan koko ajan, joten ei voi kun odottaa parannusta. Tässä se piste tais mennä jo spiraaliin (3) lähdöstä, kun Kessin mielestä rata olisi jatkunut jouhevammin suoraan. Vasen täyskäännös (7) onnistuu treeneissä, mutta kyltin kohdalla ei ollut mitään yritystä oikeaan liikkeeseen. Mun sähläämisestä hämmentyneenä Kessi meni vielä tutkimaan merkin. Uusin liikkeen ja se menikin just niin kuin pitää. Mutta uusimisesta -3 pistettä. Viimeinen piste menetettiin -ylläri ylläri- pujottelussa (11). En tiedä tarkemmin miksi. Kaavakkeen hylätty kentässä luki 360 vasemmalle (13) kohdalla 'erinomainen takapää!' Oletan, että kommentti tarkoittaa Kessin hyvää käännöstä. Taas muut liikkeet ja suurin osa kokeesta meni oikein kivasti. Itse toivoisin Kessiltä vähän vahvempaa osallistumista, mutta maltti on valttia tässä lajissa (kai). Tuloksena luokkavoitto (1/4) ja 95 pistettä. Loppukommenttina jotain positiivista. En muista tarkkaan mitä. Pitänee tarkistaa ja lisätä tähän. Saimme siis RTK1 koulutustunnuksen.

Kokonaisuutena saisin edetä ihan aavistuksen rivakammin ja pitää pysähdykset ihan inan lyhempinä. Näin säästettäis aikaa. Mutta pääasia on tosiaan mahdollisimman virheetön suoritus, joten en taida tähän kiinnittää sen kummemmin huomiota. Lisäksi tarttis harjoitella lähtöjä. Jostain syystä saan Kessin tarkkana lähtö-merkille, mutta en siitä eteenpäin. Muutaman liikkeen jälkeen kontakti ja aktiivisuus alkaa paranemaan. Tarvis päästä useammin treenaamaan kylttien kans. Ainakin ennen SM kisoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti