maanantai 27. elokuuta 2012

Reissutreenit

Viime viikko oli ensimmäinen kesälomaviikko. Heti viikonloppuna Anne oli villisten kans Tampereella. Mulla oli tarkoitus kisata agissa 18.8 ekaa kertaa, mutta silmävamman takia ei sitten edes ilmoittauduttu. Eikä sillä, eihän me olla päästy juuri treenaamaankaan. Käytiin kuitenkin ekaa kertaa agikisoissa harjoittelemassa käyttäytymistä. Kessi käytöksessä ei ollut moitteen sijaa. Lähdettiin Annen kans yhtä matkaa Ouluun.

Maanantaina haettiin Kessin kans ekaluokkalainen koulusta. Kessi oli reippaasti monien pikkulasten taputeltavana. Ei edes yrittänyt hyppiä. Paitsi opettajaa vasten. Löydettiin oma ekaluokkalainenkin ja harjoiteltiin vielä ilta lapsiperheessä käyttäytymistä. Oltiin molemmat melko puhki.

Tiistaina käytiin tokoilemassa. Seuraamisessa vahvistin virettä leikillä. Hyviä pätkiä pari. Ei pidä ahnehtia. Muistaakseni tein maahanmenoa ja sekin hyvä. Ja noutoa. Vauhtia on, mutta kapulan otto voisi olla siistimpi. Siinä kokeiltiin Sarin neuvosta kapulan noutoa aika läheltä ja ilman heittoa. Ottaa nätisti näin. Tarttis vaan vahvistaa. Lopuksi kaiveltiin esiin hyppy. Tehtiin muutama hyppy pallolla, yks pysäytys väliin ja sitten taas hyppy pallolla. Näistä innostuneena otettiin vielä hyppynoutoa. Näitähän ei olla ennen tehty, joten totta kai silloin aloitetaan metallikapulalla ja ihan hyppynoutona. Aluksi Kessillä oli HANKALAA. Aikansa temppuiltuaan saatiin hyppynouto aikaiseksi. Sama isommalla puisella kapulalla. Näissä huomas, ettei Kessi ole tottunut painoon hypyssä. Ei oikein osannut ottaa matalankaan hypyn alastuloa. Yritteli kuitenkin kaikenlaista. Ai niin, mulla oli rasiassa mahapalloja, joista annoin huippupalkkana. Toimi näissä treeneissä hyvin. Ja mun pitäis ainakin näytellä varmaa vaikken tiedä mitä tekisin. Treenisuunnitelma saattais auttaa...

Keskiviikkona mentiin metsään ja Sari tekas meille jäljen. Lainattiin jälkiliinaa, mutta muuten jäljesteltiin pannasta. Ei kovin huono ratkaisu. Olisko ollut reilun tunnin vanhennus, sää oli sateinen ja metsä siis märkä. Jana oli noin 20m, Kessi meni suoraan ehkä 10m. Sitten korjasin suuntaa ja ehkä tästäkin sekaantuneena Kessi lähti takajäljelle. Annoin jäljestää tielle asti. Sieltä jouduin kutsumaan takas, pahvi jäi jäljen alkuun hummailemaan. Päästiin matkaan ja Kessi jäljesti aika hyvin. Eka ja toka kepit nousi loistavasti ja kulmatyöskentely oli hyvää. Kolmas keppi jäi väliin. Kessi jäi  tällä suoralla pyörimään kaks kertaa, muttei siis etsinyt keppiä loppuun asti. Epäilen, että jommassa kummassa paikassa oli keppi. Viimeinen keppi nousi vielä hyvin. En auttanut jäljellä, koska en tiennyt mihin jälki menee tai missä kohti kepit on.

Koska olin mummolassa ja meillä oli piha käytettävissä niin harjoiteltiin kuppipalkkaa joka päivä. Muutaman muistutuksen jälkeen Kessi teki jo jotain helppoja temppuja. Ei montaa eikä kovin hyvin, vieläkään. En ole varma onko tuo kupin jättö reunalle meille kuinka hyvä keino. Tarttee kokeilla. Kentälle se kuitenkin toimi siten, että yhdessä juostiin repulle ja otettiin kupista mahapulla. Ehkä se toimii paremmin kentällä kuin pihassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti