torstai 30. elokuuta 2012

Anti-motivaatio toko

Oikeesti. Täällä on ryhmittymä nimeltä Herwoodin Hauvat :). Mä änkesin niiden tokoon. Kun se on näppärästi tossa noin 100m päässä. Maanantaina oli eka kerta kun päästiin paikalle. Ensin jäi kertoja väliin juoksun takia ja sitten oli kuukauden koulutustauko. Ja nytkin keskiviikkona oman vuoron päällä oli sienikoirakurssi. Mulla oli autoton maanantai enkä päässyt agiin, joten ihan yllättäen menin korvauskerralle kuokkimaan.

Treenit oli oikein lupaavan oloiset. Vaikka niistä Kessin kannalta kehkeytyi mahdollisimman anti-motivoivat treenit. Aluksi harjoiteltiin pujottelua toistemme lomasta. Ei tarvinnut seurauttaa, kontakti riitti. Ei meillä tainnut ihan kontaktikaan onnistua, mutta Kessi pysyi koko ajan mukaana ja aktiivisena. Kuitenkin ihan ekaa kertaa tehtiin tällanenkin 'pentutreeni'. Eka pujoteltiin kävellen, sitten juosten ja lopuksi vielä koira irti vapaassa askellajissa. Olis muuten loistava (lähes) kelle tahansa harjoitella tällaista rentoa koira-irti puuhastelua. Varsinkin niille, joita jännittää löysätä koiraa irti. Kyllä mullakin vilahti epäilys mielessä, mutta se ei päässyt vaikuttamaan tekemiseen. Ja mä oon kuitenkin tottunut treenaan koira irti.

Sitten tehtiin sivulletuloja. Niissä ei mitään uutta tai ongelmallista.
Sitten tehtiin oikealle käännöksiä paikalla. Näitä ollaan jonkun verran harjoiteltu. Kessi tahtoo kääntyä helposti yli. Katseen ja olkalinjan mukana varmaan. Kokeilin siten, että katsoin voimakkaasti koiraan enkä käännöksen suuntaan. Näin tehtynä ainakin kaksoisistuminen jäi pois. Tämähän on rally-tokossa iso virhe.
Sitten tehtiin vasemmalle käännöksiä paikalla. Niissä ei mitään uutta tai ongelmallista.

Tein vaan muutamia per suunta. Oikeelle vähän enemmän, mutta meille helpohkoja en jäänyt hieromaan. Hyvä minä. Kessi oli tässä vaiheessa vielä mukana hommassa. Naksuttelin nää kokeilut ja palkkasin namilla.

Sitten alettiin treenaamaan ohjaajille käännöstä. Täyskäännöksessä ensin Y ja sitten T. 90 käännöksessä käännöksen puoleinen jalka astui 45 asteen kulmaan ja siitä jatkettiin seuraavalle sivulle. Näitä harjoiteltiin ja tahkottiin ilman koiraa. Tässä tein virheen, enkä laittanut Kessiä esim penkille istumaan. Käskin sen maahan. MÄRKÄÄN maahan. Menihän se. Ja pysyi. Muttei oikein halunnut alkaa muuta.

Tästä jatkettiin toiseen suureen virheeseen eli yritin tehdä käännösharjoitusta koiran kans entisen idarin tapaisessa kuviossa. Tässä ei kyllä seuraamista nähty, ei nähty edes mukana pysymistä. Eikä ohjaajalta muutenkaan oikeaoppisia käännöksiä. Tarttee harjoitella.

Yritin vielä vähän ottaa kupilla seuraamista tai ihan mitä tahansa, mutta Kessi oli jo luovuttanut mun suhteen. Kyllä se vähän yritti jotain mieliksi venkoilla. En viitsinyt temppuilla enempää ja kun homma alkoi tuntua itsestäkin painostukselta niin lopetin siihen. Laitoin vain palkat takas reppuun ja totesin, että lähtäänpä kotiin. Hyvä niin, sillä hetki tämän jälkeen alkoi tulla vettä kuin Esterin sieltä. Olipa huimaa vetää paskajäykkää kelpietä kotiin treeneistä. Mutta eipähän tarvinut sateen takia yrittää turhaan tokoilla, ettei Kessille jäis mielikuva, että sateesta pääsee kun ei vaan tee. Tai jotain. Tuskinpa sillä olis enää ollut suurempaa merkitystä tässä motivaatiokonkurssissa. Ens kerralla paremmalla ajatuksella.

Mahduttiin 8.9 rally-toko kisoihin. Tarvis saada tuo motivaatioasia siihen mennessä edes jollekin mallille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti