tiistai 7. elokuuta 2012

Paluu agiin

Eilen oli ekat agit TamSKin treeneissä juoksutauon jälkeen. Taidettiin kumpikin olla vähän veteliä, siis jopa Kessi. Itse en saanut oikein mitään tehtyä kunnolla eikä ohjaamisen osalta jäänyt kovin paljon muisteltavaa.

Aloitettiin muistuttamalla muutamaan kertaan sekä A:n että puomin kontaktit. Yllättäen Kessi muisti nokkasut! Aluksi kouluttaja palkkasi muutaman 'jes' kehun jälkeen ja aina viimeisestä nokkasusta kutsuin 'tule' käskyllä ilman muuta palkkaa. Ei tainnut kertaakaan lähteä kontaktilta ekalla tule-käskyllä, mutta ehkä ongelma näin päin ei ole ihan niin vakava :). Kessi pysähtyi joka kontaktille myös radalla elikkäs muutamia muita estetiä ennen suorittettaessa.

Otettiin rataa pätkissä. Aluksi vaan sössittiin yhteistuumin. Muutamaa kohtaa mä en saanut millään onnistumaan, Kessi sentään teki parhaansa ohjauksen puitteissa. Välistä vedot oli tänään hankalia. Ja ennakoiva valssi ei mulla oikein lähtenyt liikkeelle. Kato kun pitää jäädä odottamaan, että koira hyppää loppuun asti... Muutama hyvä pätkä. Tällä kertaa parhaiten onnistui ne pätkät, joissa jäin jälkeen ja ohjasin vaan kauempaa ilman suurempia suunnitelmia.

Kepit onnistui kans hyvin. Muutamalla toistolla jäi vika välit pujottelematta, mutta silloinkin kaivelin makupaloja etukäteen. Vautia sais olla enemmän, mutta ehkä se lisääntyy varmuuden myötä, joskus.

Irtoesteenä otettiin keinua ja sekin on vähintään samoissa kuin ennen taukoa, jos ei parempikin. Rämäyttely oli siistiä ja Kessi pyrki heti keinun päälle kun sai tassuilla yläreunasta kiinni. Keinuttelutkin onnistui hyvin. Vielä on ehkä ihan vähän epävarmuutta, mutta kuitenkin koko ajan pyrkii omatoimisesti esteelle eikä missään vaiheessa lähtenyt itse pois. Tosin keinulla oltiin vain lyhyitä pätkiä ja etupalkkakin oli käytössä. Otinpa sitten muutaman nokkasunkin keinuttelun päätteeksi ennen kuin vapautin etupalkalle. Hyviä toistoja paljon! Keinulla kaikki onnistui hyvin ja sai olla tarkkana, ettei Kessi karannut itsekseen ronkkimaan estettä. Siis siinä vieressä ollessa mun valmistautuessa seuraavaan toistoon. Ens kerralla taidan kokeilla myös kokonaista keinua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti