tiistai 4. helmikuuta 2014

Purkkirataa pitkästä aikaa

Onneksi sain vapaata juuri purkkirata treeneihin. Haluaisin muistuttaa Kessille ensin purkkiradalla hajuerottelua ennenkuin vien sen jäljelle. Olen tehnyt muistaakseni kerran tai kahdesti purkkirataa kotona välissä. Hallilla rataa on tehty viime keväänä ID-kurssin yhteydessä. Ja silloin Kessi ei reagoinut harkoissa oleviin hajupurkkeihin ollenkaan, vaan yritti etsiä hajua maasta ja ympäristöstä. Positiivista nyt ensikerralla oli se, että Kessi kävi katsastamassa vain harkot. Tein kahdella harkolle. Makupalana oli tonnikalapastaa tuubissa. Muuten hyvä, mutta yritäppä viedä ahneelta makupalan lähde suusta häiritsemättä toimintaa... Ens kerralla irtonamit, jotka loppuu kädestä.

Otin kaks kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella kolme toistoa. Ensimmäisellä tökki ekaa purkkia (harkossa). Kävi välillä tsekkaamassa kuvaajaa ja palasi sitten harkoille. Kehuin heti kun Kessi tuli oikealle harkolle. Tosin, tein virheen enkä lähtenyt heti palkkaamaan, kehuin vain suullisesti. Niinpä Kessi pysyi harkolla suunnilleen ekan toiston ja sen jälkeen tuli aina kohti. Muut toistot haju oli kauemmassa harkossa, jolloin saatiin kiva kehun jälkeinen väärän harkon härkkiminen ennenkuin ehdin paikalle palkkaamaan.

Toisella kierroksella olin tarkempi sijoittumisen suhteen eli pyrin lähettämään sivusta ettei tule väärän harkon härkkimistä kehun ja palkan välissä. Tein neljä toistoa, joista viimeisellä Kessi tarkasti väärän nopeasti ja siirtyi heti oikealle. Johon kehuin heti. Kessi lähti edelleen kohti, mutta ei nyt yrittänytkään väärälle harkolle. Olis ollut mielenkiintoista kokeilla olisko Kessi oikeasti jäänyt oikealle harkolle, mutta eipä riskeerattu. Ens kerralla sitten, jos homma lähtee pyörimään paremmin.

Olen oikein tyytyväinen Kessin vireeseen. Se oli innokas, liikkui nopeasti ja tökki aktiivisesti purkkeja, mutta oli koko ajan keskittyneen oloinen ja kuunteli ohjeita (paitsi kerran lähti radalle oma-aloitteisesti heti lähtöhajun annosta). Kivat treenit. Näitähän vois harjoitella myös kotona ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti