tiistai 25. helmikuuta 2014

Annukan tokotreenit

Ilmoittauduin pitkästä aikaa tokotreeneihin perjantaille. Annukka tosin oli kipeänä ja tuuraaja tais olla Riitta... Treenit meni ihan jees ja meillä oli kivaa. Kaikki onnistui aina siihen asti, että ohjaaja tuli katsomaan ja kommentoimaan meitä. Ja selittelyksihän se meni :)

Luoksetulo jättö : treenattiin erikseen jättöä ja sivulletuloa. Jätöt ok. Tarvii vaan muistaa palkkailla ihan heti jätöstä ja siitä eri matkojen ja aikojen jälkeen. Kouluttajan huomio: palaa koiran luo palkkaamaan, älä heittele namia.

Luoksetulo sivulletulo ja avoin palkka: tein monta ihan hyvää toistoa kierron kautta ja ilman. Mutta Kessi tulee noin lyhkäset matkat ravilla. Yritin saada vauhtia laittamalla avoimen palkan. Samalla kouluttaja tuli katsomaan miten onnistuu. No ei enää mitenkään. Kelpie ei voinut tulla kunnolla sivulle, kun se avoin palkka houkutti niin pirusti. Onneksi kouluttaja ei jäänyt taikinoimaan sitä sivulletuloa vaan uskoi mun selittelyt ja puhuttiin lisää avoimesta palkasta luopumista. Kessin ehdottomasti suurin ongelma avoimessa palkassa on lähellä tekeminen. Kauempaa onnistuu paremmin. Ja saatiin me näön vuoksi muutama ihan hyväkin sivulletulo tehtyä. Tarvii siis treenata lisää palkasta luopumista. Ylläri...

Nouto, pitäminen: tein pitoharkat tunnarikapulalla. Olen aikoinaan vahvistanut otetta ja sen kyllä huomaa. Kessi junttaa kapulaan kiinni niin että siihen jää hampaanjäljet. Mielestäni täysin opetettu tapa ottaen huomioon kuinka löysä ote sillä on esim leluista leikkiessä. Itse pito siis onnistui kivasti edessä ja sivulla. Silloin tällöin pyöräytti kapulan takahampaisiin ja junttasi sen sinne. Ei muuten ole helppo saada pyöräyttämään takas ilman irrotusta. Enkä haluis pyytää irrotusta silloin kun ei ole tarkoituskaan palkata. Ja toisaalta olen yrittänyt opettaa, ettei saa pyöräyttää silloin kun minä kosken kapulaan. Ehkä tässä kohtaa jostain virhemerkistä olis hyötyä... Joka tapauksessa kouluttajan ohjeesta yritin palkata myös ilman irrotusta. Paitsi ettei Kessi tiputa kapulaa ja vaihda leluun (mutta hei, tässä mä voin käyttää avointa palkkaa ja vapauttaa sinne, pitäköön kapulan suussaan...). Ja kouluttaja neuvoi teettämään koiralla muita töitä kapula suussa. Alku oli vähän kankea eikä mikään muu onnistunut kuin istuminen ja liikkuminen yhdessä kapula suussa. Muutama yritys ja Kessi hoksas. Sen jälkeen kiertäminen ja pysäytykset ja kaukot onnistui kapula suussa. Tosin en teettänyt montaa toistoa putkeen. En tietenkään, kerrankin tajusin olla ahnehtimatta uudella taidolla ;)

Paikallaolo: useampi minuutti, piilossa. Avoin palkka takana. Alku hyvä, meni kivasti maahan. Ehkä jäi ihan vähän liian lyhyeeseen makuuasentoon. Poistuin piiloon ovesta ulos. Kessi pysyi hyvin, ei äännellyt eikä nuuskinut (kouluttajan mukaan). Palasin koiran taakse ja siinä vaiheessa Kessi kaatui kyljelleen, kun piti yrittää kääntyä mukana. Ei siis edes mihinkään lonkka-asentoon vaan ihan kyljelleen. Ja viereen palatessa kaatui siitä selälleen. No, pyysin sivulle ja palkkasin. Oma moka kun en muistanut, ettei se kestä takana käyntiä silloin kun siellä on tuo palkka. Kouluttaja suositteli välillä etupalkan käyttöä. Ja taas mä sorruin selittelyyn... Mutta joo, olis pitänyt muistaa.

Kokonaisuutena treenit oli tosi kivat. Tarvii yrittää olla itselle armollisempi, etten vaan muista kaikkea, mihin yli puoli vuotta sitten jäätiin. Tässähän näitä muistuu mieleen. Enkä ole nykyään treeneissä ihan niin ajatus mukana kuin ehkä ennen. Kai tämä tästä vielä palautuu. Pidän lupaavana merkkinä sitä, että yleensä mulle tulee se 'ai niin' mieleen heti virheen sattuessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti