sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Vko 2 ja aikaisemmat tekemiset

Koska viikottainen raportointi tuli mieleen vasta nyt, niin aloitan käytännön syistä viikosta 2. Lauhat kelit palasivat ja kentät on nyt sulat. Tietenkin olis voinut tehdä ruutuakin, mutta olen keskittänyt kaikkeen muuhun. Tai oikeastaan tunnariin.

Tunnari: tätä on tehty tällä viikolla joka päivä lumen tuloon asti. Ja vähän viime viikolla. Aina samassa paikassa. Paitsi kerran. Olen piilottanut kapulaa nurmikkoon. Eka kerralla Kessi teki yhden hyvän, toiselle ei meinannut lähtä ja kolmannelta tuli lähtemättömyyden lisäksi takas. Eiku ihan eka kerralla laitoin myös näkyville läjän ja Kessi toi kaikki ne ennen kuin haki nenällä piilotetun. Luovuin siis läjästä hetkeksi, koska Kessi ei muistanut sitä etsimisosuutta (olihan sitä tehty jo kerran toissakesänä). Mutta nyt siis olen tehnyt yhden etsimistä joka päivä kolme toistoa. Pyrin vaihtelemaan lähetänkö sivulta vai matkalta ja otanko palautuksen sivulle vai palkkaanko vauhdissa. Sivulta lähdössä ei ole ollut ongelmaa eka kerran jälkeen, joten en siihen puutu enempää. Varmaan viiden kuuden treenikerran jälkeen tein eri tien varrelle niin, että piilotin kaikki kolme kapulaa kerralla aika erilleen toisistaan. Haki tosi hienosti ja aktiivisesti. Viimeistä hakiessa vielä saatiin onnekkaasti ohikulkija häiriöhenkilöksi, kun hän alkoi kyselemään mitä koira mahtaa puuhastella :). Loppuviikosta otin mukaan isomman nipun kapuloita näkyville, joiden ohi Kessin piti edetä etsimään oikeaa. Ekalla tsekkas läjän kapulat, empi hetken ja meinas tuoda siitä vain yhden. Kielsin ja pyysin käsimerkillä + oma käskyllä hakemaan kauempaa. Hieman empien ja lisäapujen kans kävi etsimässä kauempaa oman. Kaks muuta toistoa meni loistavasti. Sen jälkeen satoi lumi, joten jätän tämän ehkä hetkeksi hautumaan.

Huomioita:
-Kehuin löydöstä ja hetken päästä koira jää kapula suussa odottelemaan. Onneksi meni heti ohi, koska tiedostin virheeni heti.
-Tarvii vielä noutokäskyn sivulle palautukseen.
-Ei pysy istumassa luovutuksen jälkeen (tämä kohdaksi noutoharkkoihin).
-Etsiminen on vahvistunut hienosti. Tarvis mennä eteenpäin eli miettiä miten edetä

Kaukot: asennon vaihdot on vahvistuneet ja Kessi ei juurikaan etene istu-maahan vaihdoissa. Yleensä reagoi heti ekaan käskyyn. Takapalkka on toiminut hyvin, pitäisi muistaa ottaa muunlaistakin palkkaa. Istumaan nousu sais olla napakampi. Pitäis päättää tyytyykö tähän tasoon vai yrittääkö enemmän. Maahanmeno on vielä vähän vaisu ajoittain ja siinä en aio tinkiä, siihen Kessi pystyy helposti. Matka on vielä aika lyhyt, maksimissaan 10m kokeiltu.

Huomioita:
-Istu käsimerkki suoraan ylöspäin. Ettei mene sekaisin luoksetulon pysäytyksen kans.
-Aja sisään kaukojen merkkiä.
-Treenaa erikseen sivulla maahanmenoa.

Luoksetulon pysäytys: on lähtenyt edistymään tosi kivasti. Pysähtyy käsimerkillä mukavan napakasti, paitsi luoksetulosta. Lisää vaan vahvistusta kiertojen kautta ja eri etäisyyksillä. Luoksetulossa olen kokeillut vain muutaman kerran, yleensä teen kierron kautta.

Huomoita:
-Muista treenata eri etäisyyksille ettei koira jää kiinni etäisyyteen ohjaajasta ratkaisevana tekijänä.
-Napakka käsimerkki.
-Älä unohda läpijuoksutuksia. Nyt jo lievää ennakointia koko ajan.
-Tee ihan luoksetulostakin, että osaa ennakoida sen verran, että pysäytys saattaa tulla.

Seuraaminen: PALJON vaihtelua. Olen tehnyt viime aikoina aika paljon pikkutreeniä eli lähinnä sivuaskelia, peruutusta jne. Ja itse asiassa, olen rallyyn liittyen tehnyt samoja myös oikealla puolen. Oikealla kuitenkin selvästi vähemmän. Seuraamisen hidas on meillä aika hyvällä mallilla ja käännöksiä vois vahvistaa tekemällä  niitä paljon hitaassa. Juoksu ei ole niin hyvä, siinä tarvii vahvistaa vielä perusseuraamista käännöksistä puhumattakaan. Näitä pitää muistaa esitellä kimppatreeneissä.

Huomioita:
-Treenaa paljon erilaisilla palkoilla. Kiinnitä huomiota motivaatioon koko ajan.
-Häiriötä pitäis saada paljon. Nyt tehty ihan liian vähän.

Liikkeestä seisominen: tehty vain muutaman kerran. Vahvistin ensin pelkkää pysähtymistä ja takana käyntiä. Itse asiassa suurin ongelma taitaa olla unohtunut sivulla seisominen. Sitä siis erillisenä treeninä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti