sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kerran kuussa -agivalmennus + rallya

Maria oli tehnyt taas haastavan ja opettavaisen radan kerran kuussa valmennukseen. Tällä kertaa tein Kessin kans kahdessa pätkässä. Toimi ihan hyvin. Kessi ei ehtinyt ihan läkähdyksiin asti per oma vuoro. Eihän me kovin pitkälle päästy, mutta jonkun matkaa siellä täällä. Ja saatiin taas pätkät onnistuun lopuksi. Tällä kertaa haastettiin ja otettiin onnistunut pätkä vielä kerran. Ettei olis onnenkantamoinen. Ei ollut :)


Lisätty kuva ja kommentit. Heti alku oli tosi vaikea. Koska Kessi ei olis halunnut istua lähdössä. Ei sitten millään. Pakko alkaa puuttumaan maahan valumiseen, sillä maasta lähtiessä Kessi ei hyppää ensimmäistä estettä mikäli lähtö on pakko ottaa läheltä. Kessi ahdistui ihan tosissaan, mutta en antanut periksi. Enkä hermostunut! Saatiin kaks onnistunutta lähtöä. Ei haastettu tätä enempää vaan otettiin loput alkupätkän uusinnat ilman ekaa estettä ja alussa istumista. Kaks ekaa estettä menikin joka kerta kivasti. Kessi onneksi palautui tuosta alusta heti kun pääsi liikkeelle. No, eka palkan kans juoksi vähän normaalia kauemmin, mutta rataa suoritti normaalisti.

Pari ensimmäistä estettä meni kyllä, joka kerta, kunhan päästiin istumisesta. Esteelle nro 3 piti vähän tyrkätä takaakiertoon ja sitten edetä rohkeasti päällejuoksuun. Samoin nro4 onnistui parhaiten (muistaakseni) päällejuoksulla. Silloin mulla oli mahdollisuus päästä ajoissa tekemään persjättö ennen esteettä nro5. Vai oliko siinä jonkun sortin valssi... Muistaakseni esteelle nro5 laitettiin koira siivekkeen taakse ja käännettiin nro20 puolelta jollain vipillä putkeen. Onneksi koira irtoaa putkeen. Saatiin tämä kuitenkin onnistumaan parikin kertaa! 

Putkelta nro6 - puomi - ja siitä esteitä... Tökkäs esteeseen nro10. En meinannut olla ajoissa esteellä nro10. Ja siitä olis pitänyt saada käännettyä tiukasti, ettei linja A:lle tulis liian tiukaksi. Aika alkoi olla vähissä, joten otettiin palauttelupätkäksi esteet 15 - 19. Tuo pätkä menikin loistavasti. Kessi pysyy kontaktilla kohtuullisesti (jos sen saa pysähtymään A.lle) ja mulla oli aikaa siirtyä asemiin esteen 16 taakse. Siitä ensin merkki siivekkeen ulkopuolelle, jaakotus ja persjättö (jotta jäisin itse putken 17 'mutkan' puolelle). Maltilla edetä putken 18 ohi ja näyttää putki juuri oikeaan aikaan kun Kessi on jo tullut putken 17 pään ohi (onnistui ekalla!). Lähetys putkeen 19 toimi loistavasti ja taisin ottaa siihen vielä esteen 20 perään kun kerran ehdin merkkaamaan siivekkeen ajoissa. Loistavaa!! Vieläkin muistan hyvä fiiliksen :)

Mitäs opimme tänään. Etene rohkeasti. Päällejuoksut riittävän lähelle estettä. Uskalla lähettää ja liikkua seuraavalle esteelle. Luota koiraan. Ja ... Kivat treenit, hyvä mieli! Oi kun oliskin joskus niin hyvä kuin treenikaverit.

Iltapäivästä käytiin pyörähtämässä vielä rally-toko treeneissä. Kessi näyttää oikein syttyvän väsyneenä!  Tehtiin rata pariin kertaan ilman isompia ylläreitä. Mikä mukavinta päästiin kummallakin kerralla koko rata ilman makupaloja hyvä vire säilyttäen. Lisäksi tein liikkeestä seisomista (koska sekin tuli radalla). Oikein positiiviset treenit nämäkin.

Huomenna mä teen sen treenisuunnitelman. Jos ehdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti