perjantai 7. kesäkuuta 2013

Nouto ja paikallaolo

Keskiviikkona TamSKin tokotreenit. Ei taaskaan jäänyt mieleen kouluttajan nimi. Kouluttajana Maiju Ojamies. Oikein mukava nainen hänkin. Aiheena nouto. Yleisön pyynnöstä tehtiin kaks settiä paikallaoloa.

Epäilin Kessin virettä, taas. Turhaan. Noudot on tietenkin itsessään aika nostattava juttu. Mutta aluksi tehdyt sivulletulot ja parin askelen seuraamisetkin oli napakoita. Kivaa.

Ensin tehtiin noutoa käskytettynä. Ensimmäinen toisto liikkuroituna oli oikein hyvä. Ei tuonut ihan perille asti eli sivulletulo vajaa, mutta palkkasin silti - asenteesta. Sen jälkeen saatiin esiin ekaa kertaa  karkaamista liikkurin käskytyksestä. Tai oikeastaan, kenen tahansa mistä tahansa äänestä. Ekalla karkaamisella en juuri reagoinut, mutta en myöskään palkannut. Tokalla kutsuin pois. Vaihdettiin treeni sivulla pysymiseksi. Palkkasin heiton jälkeen lelulla, tosin jouduin käskyttämään Kessit pois kapulalta ensin. Ja Kessi leikkikin TOSI hyvin. Siis ihan oikeasti Kessiksi tosi hyvin. Toisella vastaavalla sainkin Kessin leikkimään heti, ilman karkausta kapulalle. Palkkailin myös namilla sivulla pysymistä heiton ja leikkimisen väleissä. Lopuksi tehtiin vielä kokonainen nouto, toteutus samaa luokkaa kuin ensimmäinen toisto. Tehtiin pari toistoa kapulan nostoa ja sivulle siirtymistä. Jouduin ekalla siirtymään ja pyytämään uudestaan. Toisella toi heti oikeaan kohtaan. Jätettiin tällä erää tähän ja jatkettiin toisessa setissä hieman isommilla vauhdeilla ja kierroksilla.

Välissä tehtiin luoksepäästävyys ja paikallaolo 3min. Luoksepäästävyys hyvä. Muistutin istu ennen kuin kouluttaja lähti kohti ja muutoin olin ihan hiljaa. Oikein hyvä ja heti kun kouluttaja koski niin Kessi oikein tehosti asentoa ja kontaktia mua kohti. Hienoa. Palkkasin paljolla makkaralla. Paikallaolossa puutuin muutaman kerran nuuhkimiseen äänellä. Käväisin ihan lopussa sekunnin tai kaks auton takana. Sivulla maahanmeno ok ja sivulle nousu hyvä. Tosin välissä palkkasin maahan makupalalla. Lopuksi palkkasin kissanruualla rasiasta (taskusta).

Toisessa setissä tehtiin noudon palautusta. Pidin Kessiä pannasta ja heitin kapulan parin metrin päähän. Hetsasin ihan vähän kun kapula oli pysähtynyt. Kessi irti ja itselle eleetön noudon luovutusasento. Ja nyt kun Kessillä oli vauhtia niin sehän toi loppuun asti oikealle paikalle! Ai kun hienoa! Samalla saadaan sitä 'oikeaa' noudon vauhtia sivulletuloon. Toinen toisto oli Kessiltä yhtä hyvä, päästin vaan irti heti kun kapula pysähtyi. Palkkasin nämä kummatkin lelulla ottamatta kapulasta kiinni. Viimeisessä toistossa toinen koira haukkui just kun irrotin Kessistä ja homma romahti tähän. Kessi ei pystynyt tekemään muuta kuin kyttäämään kuka haukkui ja missä. Pyysin tuomaan, mutta todettiin pian, että parempi on ottaa uusiksi koko toisto. Tehtiin vielä hyvä toisto, jonka palkkasin kissanruualla. Edellisen toiston leikki alkoi olla jo vähän väsyneempää, joten ei kokeiltu jaksaako kiinnostua leikistä vielä riittävästi.

Tuohon haukkumiseen reagointiin kouluttaja neuvoi, että reagoi heti kommentoimalla rauhallisella äänellä. Sillä saa ehkä keskeytettyä tuon kaiken keskittymisen suuntautumisen häiriöön ja tehtyä itse suoritetta. Ja ehkä jollain aikavälillä tuollaisiin häiriöihin reagointi vähenis. Kessi ei koko treenin aikana reagoinut jostain tulevaan paukkeeseen.

Otettiin lopuksi vielä luoksepäästävyys paikallaolo 2min. Samaan tyyliin kuin edellinen eli ihan ok. Taas muutama huomautus nuuskimisesta. Rivissä oli tällä kertaa enemmän koiria, kun seuraava ryhmä otti meidän kans yhtä aikaa.

Mitäs muuta... Kyselin treenikaverilta leikkimiseen vinkkejä. Kävi tuuri, kun Kessi leikki tällä kertaa. Sain sen perusteella hyviä lisävinkkejä. Mun pitäis leikkiä rohkeammin ja vahvemmin ja eläytyä enemmän. Olen kuulemma tosi varovaisen oloinen enkä haasta koiraa ollenkaan. Tarvii kiinnittääkin paremmin huomiota omaan toimintaan. Tarvii myös kiinnittää paremmin huomiota niihin kohtiin, kun antaa koiran voittaa. Että ne oikeasti olis niitä 'laadukkaita' hetkiä. Sama kuin kissanruokapalkalla leikkiessä. Tarvii vaan harjoitella tätäkin taitoa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti