torstai 13. kesäkuuta 2013

Kaikenlaista pikkukivaa

Maanantain Mikan tokotreeneissä tehtiin kaikenlaista pikkukivaa. Kylläpä kelpie taas pelittikin mukavasti. Yhdestä en enää taida luopua ja se on tällä kertaa kissanruoka. Oltiin sadekelin takia hallissa sisällä.

Aloitettiin kierroksella leikkiä. Tällä kertaa leikin yhdellä patukalla. Ja Kessihän taisteli, ihan tosissaan. Mäkin yritin olla tosissaan. Ainoa, että patukalla revittäessä en vielä osaa lopettaa leikkiä sopivasti. Pitää vielä harjoitella ja kokeilla eri tapoja. Päästin taas patukasta, jolloin kelpie menee reilun 5m päähän maahan oman patukkansa kans. Tein taas varastus-lähestymisiä, joilla saan Kessin pelaamaan vielä vähän mun kans. Mutta sehän ei tuo patukkaa luokse, jos en ota makkaraa käteen :). Joskus koitin pannasta kiinni pitämistä, mutta se edellyttäis, että alan pitää treeneissä pantaa. Mika tykkäs, että meidän kahden lelun leikki on parempi lopetuksen osalta ja olen siitä osuudesta samaa mieltä. Patukka on monessa muuten kätevämpi (eikä patukoita satu olemaan kuin tää yks).

Otettiin omatoimisia seuraamispätkiä. Tein hyvin lyhyitä pätkiä vaihdellen lelu, makkara ja kissanruokapurkki -palkkojen välillä. Hyviä pätkiä. Kivaa tekemistä ja kontaktia. Varsinkin sivulletulot on parantuneet ja nopeutuneet paljon. Mika seuras näistä pari pätkää ja sanoikin, ettei tullut minkäänlaista rauhoittelua, epävarmuutta tai haluttomuutta lähdöissä. Niin nää motivaatiotilanteet elää kelpien kans.

Sitten hyppyä alustalle. Kessihän menee, irtoaa ja ottaa vauhtia. Pari toistoa alustalle. Yhdellä toistolla pysäytin alustalle seisomaan ja hyvin seisahtui. Tehtiin myös kokeilu ilman alustaa. Kessi eteni hyvin sinne, missä alusta oli ennen ollut. Hieman myöhästyin pysäytyskäskyn kans, koska Kessi ehti vähän haahuilla toisten reppuja kohti. Vai olikohan se niin, ettei Kessi ihan totellut pysäytystä. Lopuksi jäi seisomaan ilman uutta käskyä ja pysyi hyvin paikoillaan kun siirryin lähistölle. Sivulle siirtymistä pitää vielä harjoitella lisää. Lopuksi tein vielä muutaman toiston alustalle ja pysäytyin + palkkasin sinne. Jännä. Tässä palkkaan aina makupalalla alustalle. Ens kerralla otan pallot ja palkkaan niillä. Ainakin kokeilen.

Sitten tehtiin kaukojen istu-maahan-istu vaihtoja. Palasin alkuun ja avustin voimakkaasti koiran tasolta ihan makupala kädessä. Ja kas, sieltähän se yhdellä hypäyksellä maasta istumaan nousu löytyi. Ei joka toistoon, mutta sinne tänne. Istumasta maahan vaihto menee yhdellä hypäyksellä, ainakin ihan läheltä. Asennon kesto ei ole hyvä näissä harjoituksissa, mutta ehkä sen kestää. Tai yrittää vahvistaa myös sitä vaihtoehtoa. Toistaiseksi palaan siis näin alkuun kaukoissa. Ihan vaan siksi, että saisin napakammat vaihdot, koira kun niihin pystyy.

Ja ihan lopuksi luoksetulo. Kessi pysyi rauhassa jätettäessa. Ei hätäilyä, lipomista, vilkuilua tai muutakaan epämääräistä käytöstä. Lähti hyvin kutsusta. Palkkasin vauhdista kahden lelun leikillä ja treenit meidän osalta oli siinä. Ai niin, ihan lopuksi annoin vielä kissanruokaa taskusta (purkista).

Kessi pelitti loistavasti koko treenien ajan. Kyllä tässä ohjaajankin motivaatio kasvaa (tai säilyy). Ehkä ne kisat ei ihan niin kaukana olekaan. Kunnes tulee seuraavat treenit ;) Nyt nautimme tästä hyvästä fiiliksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti