sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Tokoklinikka

Päästiin tämän päivän kunniaksi Kati Selkämaan tokoklinikalle. Koska seuraaminen on meidän suurin ongelma ja sitä on näytetty kaikissa treeneissä niin valitsin tälle kertaa toisen liikkeen. Otettiin Kessin kans luoksetulon pysäytystä. Ihan siksikin, että olis joskus treeneissä kivaa ;).

Aluksi näytin peruuttaen, miten ollaan (mm.) tehty. Kessi teki ihan jees stoppeja. Kati poimi heti tietyn askelmäärän, jolloin Kessi olisi pysähtynyt joka tapauksessa. Eli jos teen näitä niin vaihtelua etäisyyksiin enemmän. Sitten tehtiin liikkeenomaisena ilman liikkeenohjausta. Aika hyvä. Istui nätisti lähdön. Lähti innokkaasti ja hyvällä vauhdilla. Aloitti pysäytyksen heti vaikkei ihan muutamassa askelessa pysähtynytkään. Seisoi nätisti paikoillaan ja lähti heti käskystä sivulle. Tuli sivulle suoraan ja loppuun asti hyvällä vauhdilla. Tästä oli hyvä jatkaa erilaisiin harjoitteisiin.

Aloitettiin heti lisäämällä takapalkka. Kessi odotti edelleen rauhassa ja lähti hyvin mua kohti, ei yrittänytkään kääntyä heti takapalkalle. Itse vain saisin vapauttaa nopeammin palkalle. Pari hyvää toistoa tästä, joista osa sivulle asti.

Tästä on jo sen verran aikaa, etten ihan tarkkaan muista missä järjestyksessä näitä tehtiinkään. Ei sen väliä. Kokeiltiin yhtenä harkkana mun ja avustajan välin juoksutusta. Pysäytin silloin tällöin ja otin osan loppuun asti mun luokse. En kuitenkaan sivulle. Huomasin itsekin, että kun aion pysäyttää niin olen neutraalistai ja kun aion ottaa loppuun asti niin alan kirittää aika aikaisin. Varmaan sama muissakin vastaavissa luoksetulon treeneissä. Kuten se tiettyyn kohtaan pysäytys... Variaatioita kehiin ja mielikuvitus käyttöön. Tässäkin sais päästää palkalle heti, aluksi jopa ennen kuin on oikeasti pysähtynyt.

Kati kertoi tekevänsä omalle koiralle palkkausta siten, että heti pysähtymiskäskystä (tai ainakin ihan siinä tuntumassa) avustaja heittää pallon maahan ihan koiran takana. Tätä vois kokeilla kun muistais joku kerta kun on avustaja käytössä.

Lopuksi otin ihan vähän seuraamista, siitä leikkiä palkaksi ja vapautus kissanruokapalkalle. Kylläpä jäi hyvä mieli :)

Ihan lopuksi otettiin paikallaolo. Koirat käskytettuun vuorotellen maahan kokeenomaisesti. Kykin vielä aidan takana piilossa. Kati kävi kiertämässä koirat pari kertaa kävellen ja teki juoksuspurtteja koirien edestä. Ja Kessi oli paikallaan rauhassa ja nätisti koko ajan. Paluu tehtiin koirien taakse ja käskytettiin vuorotellen ylös. Oikein hyvä kokonaisuus!

Muiden treeneistä jäi mieleen perusasentoharjoitus ja ohjatun noudon merkki. Perusasennossa heitettiin makupala milloin mihinkin suuntaan ja siitä heti takas sivulle. Mielellään ilman käskyä eli koiran pitäis innokkaasti ja nopeasti hakeutua sivulle. Merkissä harjoiteltiin merkin ja noudon erottelua. Esim ensin heitettiin noutokapula merkistä ohi ja lähetettiin koira merkille. Muutaman kerran sai käskyttää uudestaan, että tehtävä onnistui. Tästä sitten erilaisia variaatioita ja kylläpä joutui kokenutkin koira miettimään kovasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti