maanantai 12. toukokuuta 2014

Parkkipaikkajälki ja -esineruutu

Päätin viime hetkillä käyttää tämän viikon iltavapaan ID jälkitreeneihin. Sinne oli ilmoittautunut vain muutama henkilö, joten treenien vois olettaa menevän suht joutuisasti. Treenit oli Turtolan CM parkkialueella, joten häiriöjälkiä ja häiriöihmisiä ja häiriöautoja ja jopa häiriökoiria oli ihan kivasti. Tuuli oli aika navakka.

Kessille tehtiin ensin esineruutu eli ilmaisutreeniä. Jostain syystä Kessi ei oikein halunnut mennä maahan. Olisko viime viikonlopun maaseutuelämässä kipeytynyt tai jotain. En siis vaatinut maahan asti, mutta kyllähän se parin esineen jälkeen alkoi mennä aika alas. Nostin 4 tai 5 esinettä. Ruutuun jäi vielä useamman esineen verran pelivaraa. Yhden korkeamman esineen Kessi poimi suuhun, muita se vaan nuolas pikkasen.

Meille tehtiin suora ja tuore jälki parkkipaikan hiljaisempaan osaan. Tuuli painoi jäkeä hieman sivuun tai eteen.Laitoin Kessin ensin maahan vähän matkan päähän ja yritin etsiä silmin lähtöesineen. En löytänyt, mutta koska tiesin mistä parkkiruudusta jälki lähtee niin otinpa sitten noston koiralla ;). Kun kerran oli antaa lähdöhajukin. Huomasin esineen hieman ennen Kessiä ja Kessi nosti jäljen mallikkaasti. Ilmas jopa eka esineen. Sitten rykästiin yli parista esineestä, poimin ne itse. Kessi ilmas muutaman isomman esineen, ne ihan pienet jäi ilmaisematta. Oliskohan asialla vähän tekemistä silmän käytön kans... Muutama esine nousi ihan kunnon nenätyön seurauksena. Parin esineen jälkeen Kessin jäljestys karkas vähän käsistä eli vauhti kiintyi, työskentely laajeni ja Kessi tarkisteli kaikki näkyvät täpät. Pidätin sitten vähän lisää ja yritin sitä kautta saada tarkkuutta takas. Ei auttanut. Nurmialue ylittyi nätisti ja viimeinen esinekin nousi, muistaakseni siihen pidätin hieman enemmän, ettei mene ohi. Esineitä tais olla noin 7-10kpl eikä Kessi kyllä kovin montaa nostanut...

Joka tapauksessa täytyy olla aika tyytyväinen koiraan ja sen työskentelyyn. Tämä oli toinen jälki tälle kaudelle. Se selvästi nosti jäljen lähtöhajun perusteella ja eteni kuitenkin jäljen loppuun asti suurin piirtein niille main. Kokeilen kulman kunhan saan muutaman jäljen edes saman kuukauden aikana ja ne vielä onnistuis. Esineitä pitäis treenata irrallaan lisää. Ja mun pitäis muistaa alkaa odottaan ilmaisua eikä aina kehua ihan heti löydöstä. Jos vaan niinku kävis edes silloin tällöin treenaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti