perjantai 6. heinäkuuta 2012

Aina ei voi onnistua

Hyvien treenien jälkeen tulee aina takapakkia. Kai. Lämpimistä keleistä huolimatta ollaan puuhasteltu kaikenlaista. Onnistuin järjestämään kyydit Tonin iltavuoron ajaksi sekä maanantain agiin, että torstain rally-tokoon. Sitte mä menin ja kokeilin ihan yksin ;)

Agitreeneissä Kessi oli taas loistava. On se vaan hieno agi-kelpie! Mentiin midien SM rataa modattuna lämpimässä kelissä. Muutama hankala kohta, josta me selvittiin. Kontakti, josta me selvittiin. Tosi hankala kulma kepeille, josta me selvittiin vähän harjoittelemalla. Ja suora putki+hyppy, josta me ei selvitty ihan millään :D. Loppupätkässä oli taas putki+hyppy kuvioita, joista me selvittiin. Kokonaisuus siis oikein hyvä! Lisäksi vahvistettiin erikseen An kontaktia ja keppejä ja itseksemme keinua. Tuo suora putki+hyppy tais taas johtua siitä, että mun juoksun ääni muuttuu eli alan teputtelemaan, jolloin Kessi kääntyy kohti. Tarttee siis opetella juoksemaan rennosti eteenpäin. Samalla ehtisin pidemmälle.

Keinulla rämäyttely sujui mallikkaasti ja Kessi yritti normikorkuisen keinun korkeaa päätä havitella. Ei ihan tassut yltäneet... Keinuttelukin meni jo aika kivasti. Aluksi vähän jalat tärräs, mutta yhtäkkiä näytti taas hoksaavan, miten kannattaa olla. Itse asiassa, jälkikäteen ajateltuna, tais mennä niin että siirsin namit etupalkaksi ja keinautin vähän ja annoin tipahtaa ja päästin eteenpäin. Elikkä keinulla syöttely ei rentoutakkaan Kessiä. Ehkä. Jatkamme näitä eläinkokeita.

Otan mietintään myös agirodussa Ilonan kans keskustelusta ajatuksen, ettei Kessin tarttiskaan juosta ylös asti ja rämäyttää 'kunnolla'. Haen siis sitä, että itse keinautus ei jännittäisi niin paljoa ja sen jälkeen kokeilen opettaa, että juoksee täysillä keinautuskohtaan ja keinauttaa keinun 'hallitusti' alempaa. Jolloin se ei siis rämähdä täysillä. Koska tavoitteet ei ole lajin huipulla ja mulla on nopea koira niin keinun hieman hitaampi suoritus sallitaan.

Rally-toko treeneissä oltiin jo paahtavassa helteessä. No, tän kesän lukemiksi paahtavassa... Tehtiin ylempien luokkien kylttejä radanpätkinä. En muista enää miten ne pätkät meni. Nää liikkeethän käy samalla moneen tokoon liittyvään. Ja oikeestaan parhaiten meni ne, jotka ei liittyneet tokoon... Hyvänä huomiona, ettei Kessi pystynyt seuraamaan ollenkaan portaiden ja avoimen oven ohi. Olis jäänyt siihen, jos en olis makupalalla houkutellut. Häiriöksi riittää siis ihan mikä vaan. Itse liikkeissä ei ollut mitään isompaa. Asentoja tarttee vahvistaa, ettei tarvis käsimerkkiä. Eteen istumiset on loistavia.

Eka pätkä meni vähän harakoille tuon portaikon+oven takia. Oli siinä hyvääkin, lähinnä tuon häiriön jälkeen sivu+ohj askel oik+kutsu sivulle oli yllätyshyvä, ottaen huomioon, ettei niin ole ennen tehty. Lisäksi sain kaks seuraamista muistuttavaa askelta putkea kohti ennenkuin Kessi otti lähdöt :)

Toka pätkän alku oli ihan loistava tokoseuraamispätkänäkin. Lyhyt, mutta just sellanen kuin toivoisin muuallekin. Sen jälkeen tuli jalkojen välistä puolenvaihto ja seuraamista oikealla puolen. Yllätyshyvä! Täyskäännös vas kummallakin samaan suuntaan oli muuten ihan ok, paitsi ohjaaja käänty väärään suuntaan... No, parilla toistolla mentiin jopa yhtä aikaa!

Kolmas pätkä oli meille haastavin, varsinkin alkuun. Olis tarvinnut osata nousta sivulla seisomaan. Ei osannut. Sain kuitenkin kikkailtua koiran seisomaan ja siitä maahan oli tietty helppo. Seuraavan oli liikkeestä seisominen, johon tarjottiin ekana maahanmenoa. Ehkä eniten käsimerkin takia. Ilman apuja seisoi hyvin. Liikutti kuitenkin yhtä tassua ympärikierrossa. Lisää vaan vahvistusta. Sitten siinä tuli pari tosi hyvää sivuaskelta. Ensin suoraan sivuaskel ja sitten sama perusasentojen kans. Tää oli ihan loistava ja napakka! Juoksupätkä oli ok ja sivulla pyöräytyksestä tullee jossain vaiheessa Kessin pravuuri.

Kokonaisuutena siis oikein hyvä. Jännää on tuo vaihtelevuus. Välillä ei halua tehdä mitään ja menee passiiviseksi ja välillä väläyttelee just sellasta napakkuutta, mitä kelpieltä odottais. Edelleen olen ihan varma, että Kessiltä on saatavissa napakkaa tekemistä, kun vain osais sen jotenkin onkia esiin.

Aamulla kokeilin ruokakupilla ulkona. Ei olis kannattanut. Kessi ei tehnyt ihan mitään. Ei siis kerrassaan mitään. Edes yrittänyt. Vaivun siis totaaliseen toko-masennukseen ja peruin samoin tein BH kokeen. Olin mä kyllä aikonut perua sen jo aikaisemmin. Meidän kolmen askelen seuraamisella se taitaa olla vähän liian vaativa. Toistaiseksi.

Eihän se koiraa pahenna, jos ei ikinä enää tokoillakaan. Eihän..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti