keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kevyttä paluuta menneisiin

Olen vähän aktivoitunut treenailujen suhteen. Vähintään olen jo puhunut asiasta ja saatanpa käväistä ihan treeneissä jopa tämän vuoden puolella. Tai sitten ens vuonna.

Aloitin uuden treenikauden avoimelle palkalle leikkimisellä. Tai ajattelin näin. Pari ekaa huonosti mennyttä kertaa meni alkunahkeuden piikkiin. Mutta kun parin lisäkerran jälkeenkään Kessi ei esittänyt minkäänlaista yritystä aktiivisempaan leikkiin niin piti miettiä tilannetta uudestaan. Tällainen pakolla leikkiminen ei varmasti johda mihinkään muuhun kuin kummankin turhautumiseen. Eikä kellään ole kivaa. Muistelin vähän tarkemmin viime kesää ja sitä kuinka Kessin aktiivisuus oikeastaan saatiinkaan nousuun. Silloin treenattiin paljon muutakin ja sekä rally- että tokotreeneissä käytin paljon avointa palkkaa kaiken muunkin palkkaamiseen. Joten kokeilin parin askelen seuruuta ja siitä palkalle. Jospa kokeilis sitten kaikenlaista pikkutreeniä vapautuksella palkalle. Ottaa leikkipalkkaa muussa yhteydessä, jossa se on toiminut ennenkin ihan kivasti. Eihän tuo koskaan mikään hirmu vahva leikkijä ole ollut. Katsotaan. Tarvis siis vaan käydä kentillä. Sääli, että ulkokentät jäätyi juuri kun päästiin vähän asiaan.

Muuna kivana olen naksutellut mm kaikki jalat laatikkoon -leikkiä ja tasapainotyynyllä tasapainottelua. Seuraavana pitäis alkaa kiertämään kohdetta etutassut kohteella. Lenkillä ollaan otettu ihan vähän muutaman askelen seuraamisia kummallakin sivulla ja eteen tuloa ja edestä/takaa/jalkojen välistä puolenvaihtoja. Nämä vain pikkukivana yhteisen tekemisen vahvistamisena ja mielenkiinnon herättäjänä. Tarttis alkaa opettaa jotain uuttakin.

Eilen Kessi pääsi hierontakäsittelyyn. Jossa todettiin, ettei lihaksia ole juurikaan jäljellä. Varsinkaan selässä. Näkyy agin lopettaminen ja toimii hyvänä muistutuksena rauhallisesta aloituksesta jos ja kun päästään esteille asti. Kyllähän Kessiä lenkitetään, mutta tuo kelpien maatavoittava rauhallinen ravi ei oikein riitä lihasten kasvatukseen eikä näköjään ylläpitoonkaan. Muuten Kessi tuntui olevan ihan kunnossa eikä missään ollut ylimääräisiä kiristyksiä tai vastuksia. Lisäksi tällä kertaa Kessi nautti täysillä ja jäi lopuksi raukeana paikoilleen makaamaan.

1 kommentti:

  1. Meistä saa lenkkikaveria melkein milloin vaan! Saisi Kessikin juoksukavereita (ja sen myötä ehkä niitä lihaksiakin takaisin).

    VastaaPoista