sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Päivätokokoe - ehti kolmeen kokeeseen ennen sääntömuutosta

Kolmas avoimen koe. Kävi tuuri ja päästiin varasijalta kokeeseen, Ulvilaan. Koeaamuna heräsin kaatosateeseen. Olipa hienoa. Alkoi jo valmiiksi rasittamaan, etten koko kokeesta tule varmasti mitään. Asenne kohdillaan, ainakin ohjaajalla ;). Meillä kävi kuitenkin taas tuuri ja sade loppui ennen luokan alkua. Lisäksi Ulvilassa oli niin hyvä ja uus nurmikenttä, ettei siihen jäänyt ollenkaan vettä seisomaan. Vaikka kyllähän Kessiä vähän harmitti ne märät ruohonkorret :D

Liikkeet oli jaettu täysin normaalista poikkeavaan järjestykseen. En kyllä huomannut Kessin kohdalla mitään merkitystä tai eroa normaaliin järjestykseen.

Tässä kokeessa tuomarina oli Tiina Heino.

Paikallaolo 8p - Paikallaolo oli kokeen ensimmäisenä liikkeenä. Sivulla Kessi istui rauhassa ja varmana ja piti lähes koko ajan kontaktia. Maahan käskystä ei edes notkahtanut... Toisella käskyllä valui maahan. Itse paikallaolo oli katsojan mielestä tosi rauhallinen ja varma. Palatessa nousi napakasti ekalla käskyllä, mutta ei yrittänytkään ennakoida. HIENO! (paitsi toi lisäkäsky)

Seuraaminen taluttimetta 8p - Seuraaminen tais olla neljäntenä suorituksena. Alun seuraaminen oli taas aika löysää, kontaktitonta ja haahuilevaa. Mutta loppua kohti Kessi alkoi parantaa ja teki ajoittain jopa hienoa työtä! Mielestäni tällä kertaa ei jäänyt perusasentoja uupumaan. OK.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10p - Tämä oli viimeisenä eli seitsemäntenä suorituksena. Muuten hyvä kokonaisuus, mutta maahanmeno tuntui hitaalta ja alun seuraaminen aika huonoa. Ilmeisesti kuitenkin riittävän hyvä. HYVÄ.

Luoksetulo 9p - Luoksetulo oli yksilösuorituksista ensimmäisenä. Pysäytys valui hieman ja taisin käskyttää vähän liian myöhään. Lopun perusasento oli hyvä ja vauhti pysyi tasaisena kummankin pätkän. Luoksetulo tehtiin yleisön puoleisen sivun suuntaisesti ja mielestäni aika lähellä kehänauhaa. Ei se meillä haitannut, mutta jotkut koirat otti häiriötä. HIENO.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9p - Tämä tais olla kolmantena suorituksena. En ole varma mistä piste meni. Kokonaisuus oli mielestäni ihan hyvä, edes seuraamisesta ei jäänyt huonoa mielikuvaa. HYVÄ.

Nouto 6.5p - Nouto tuli heti seuraamisen jälkeen viidentenä. Poikkeuksellisesti sain heitettyä kapulan tosi kauas. Kessi odotti rauhassa sivulla, mutta lähti siitä käskyllä tosi lujaa. Jo silloin kävi mielessä, että kuinkahan käy. Ja taas nähtiin Tiina Heinon kokeisiin tyypillinen ohijuoksu palautusvaiheessa. Nyt ei tullut edes heti uudella käskyllä sivulle vaan haahuili ja jarrutteli jotain. Päätyi kuitenkin joten kuten sivulle ja antoi kapulan suosiolla. Toisaalta hyvä, että koira osaa irrotella ja tykkää noudosta. Ja Kessi on niin aidosti ilahtuneen oloinen, ettei mua jaksa edes harmittaa. HYVÄ.

Kauko-ohjaus 8p - Muistaakseni toinen suoritus heti luoksetulon lopetuskohtaan. Pisteet meni alun kaksoiskäskystä maahanmenossa. Ihan sama tilanne kuin paikallaolossa. Kessi istuu tikkana sivulla ja käskystä ei edes korva heilahda. Toisella meni maahan melko löysästi ja ehdin jo miettiä, ettei taida nousta sieltä enää ikinä. Kuitenkin kokonaisuuten muuten ihan OK, hitaat mutta puhtaat vaihdot. HYVÄ.

Estehyppy 10p - Noudosta käännyttiin 90 astetta ja oltiinkin hyppypaikalla eli hyppy kuudentena suorituksena. Ihan loistava. Samoilla vauhdeilla noudon perään. HIENO.

Kokonaisvaikutus 10p - Riehutin Kessiä  hieman enemmän liikkeiden välillä ja tykkäsin taas enemmän vireestä. Tosin se tais maksaa noudossa pisteitä... Mieltä lämmitti erityisesti tuomarin kommentti, että hän tykkäsi siitä, miten autoin ja tuin koiraa kokeen ajan. Tai jotain sinne päin, tulkitsin kuitenkin viestin noin :)

Yhteensä 172p AVO1 TK2 sijoitus 3. /10. En kylläkään muista tarkkaa osallistujamäärää, noin 10. Ilman noudon pistemenetyksiä ja turhia kaksoiskäskyjä oltais voitettu ylivoimaisesti. Mutta pääasia, että saatiin ykköstulos ja koulari.

Kokonaishuomioita: Kessi ei edelleenkään reagoinut liikkurin käskytykseen. Joka liikkeestä Kessi palkkautui sosiaalisesti hyvin ja ajoittain jopa riehakkaasti. Keli oli meille sopiva. Onneksi sain kasattua itseni siitä vttksen suosta ennen suorituksia. Ajattelin, että on se piru, jos sopiva asenne jää minusta kiinni :D. Pieni sisäinen tsemppaus kannatti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti